maanantai 18. maaliskuuta 2013

Aasialaista hypoallergisen ruokavalion mukaan


Ystäväni perheessä on syitä miksi siellä noudatetaan hypoallergista ruokavaliota (dieetti löytyy täältä). Tämä ruokavalio on mielenkiintoinen ja ystäväni kokemusten perusteella tuntuu toimivan. Ja hei, siinä vältetään mm. sokeria ja vehnäjauhoja. Tekisi hyvää minullekin.

No, ystäväni perhe oli meillä kylässä ja tietysti halusin tarjota jotain, mitä kaikki voivat syödä. Eli ei kananmunia, maitoa, vehnäjauhoja, sokeria. Ei vakkari-aineksiani paprikaa ja tomaattia. Ounou. Mitä laitetaan?

Onneksi Mika osaa. Nimittäin tehdä erinomaisen aasialaisen peruna&kana&vihannesvokin. Riisillä. Tämä ruoka on täydellinen ystäväni perheelle. Ja kyllä muutenkin.Peruna&kana&vihanneswokki

1 pkt kanasuikaleita tai fileitä, 4 kuorittua ja viipaloitua perunaa, 1 pss pitkiä vihreitä papuja pakasteesta, 1 pss pakastebrokkolia tai 1/2 tuore brokkoli (pienittynä ja esikeitettynä), 3 kuorittua ja viipaloitua porkkanaa, 1 pienitty sipuli, 1 prk kookosmaitoa, 1 rkl vihreä curry-tahnaa, runsaasti kookosöljyä, tuoretta koriateria.

Tässä wokissa juju on perunassa, joka ikäänkuin suurustaa koko wokin. Mika keksi. Nerokasta.

Paista runsaassa kookosöljyssä sipuli ja porkkanat. Lisää kana, currytahna, peruna ja brokkoli. Lisää kookosmaito ja anna hautua. Tarjoa riisin ja tuoreen korianterin kanssa.

Jälkkäriksi mentiin siitä mistä aita on matalin. Marjoja, vadelmasorbettia ja jädeä.

Ja naurua, kahvia, piirtämistä, mylittleponeja, autoja, pulkkamäkeä ja puhelimia. Hauskaa.

2 kommenttia:

  1. Ja päivän kruunasi tyttären kommentti "Mikset sä äiti osaa tehdä näin hyvää ruokaa??"

    VastaaPoista