torstai 30. kesäkuuta 2011

Ahvenesta opittua

Uusi taito opittu Juhannuksena tuolla Savossa. Ahvenen perkaus ja paisto. Onkimisen jätin muille.


Siinä kalaset lepää. 14 kpl.


Ensin tainnutetaan ahven iskemällä sitä veitsen lappeella päähän.


Suomustetaan terävällä veitsellä vastasuomuun rapsuttaen. Kannattaa varata mökkivaatteet tai essu tätä varten. Suomuja on hiuksia myöten..


Avataan kala mahapuolelta heti kiduksien alta terävällä veitsellä ja poistetaan kädellä kaapimalla sisälmykset. Varotaan, ettei euron kolikon kokoinen, punerva sappirakko kiduksien takana hajoa.  Leikataan pää pois.


Siinä ne on. Puolet hommasta on tehty!

Sitten pestään kylmän veden alla kalaset ja leikataan piikkiset evät pois, mielellään kalasaksilla.

Suolataan.


Paistetaan kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa. Paistoaika oli pari minuuttia per puoli.


Puristetaan sitruunaa päälle ja tilliä kans.

Tai jos  haluisin, voisin tehdä sitruuna-tillivoin:

1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 rkl tilliä
Noin 1/2 dl pehmeää voita
Suolaa

Sekoita. Laita kylmään. Levitä juuri paistettujen ahventen päälle.


Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti