lauantai 11. kesäkuuta 2011

Hyvä pihvi


Sain hyvää sisäfilettä. Tehtiin niistä pihvit. Tosihyvät.

 Näin se kävi:

Hanki hyvää sisäfilettä. Leikkaa siitä pihvit lihasyihin nähden vastakkaisesti, muotoile käsin. Ota pihvit huoneenläpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.


Kuumenna öljy(ja voi jos haluat) pannulla. Suolaa pihvit ja pippuroi.


Revi salaatti odottamaan, pirskota oliiviöljyä ja suolaa salaatin päälle.


Paista pihvi molemmilta puolilta pari minuuttia(jos grillaat, kääräise pekoniin, ettei kuivu). Anna vetäytyä hetki. Laita lisää suolaa ja pippuria. Sit vaan pihvit salaatin viereen.

Parhaat pihvit ever.

Ps. On olemassa kaksi koulukuntaa koskien lihan suolaamista ennen paistamista.
1) Suolaa ja pippuroi ennen paistamista. Meidän koulukunta.
2) Suolaa ja pippuroi paistamisen jälkeen. Mm. Anthony Bourdainin koulukunta.

Kumpi on oikein?

Molekyyligastronomiasta löytyy tähänkin vastaus. Kyse on siitä, miten liha käyttäytyy suolattuna ja suolaamattomina. Kun pihvit paistaa suolaamattomana, lihan nesteen pysyvät lihassa, eikä liha kuivu. Jos pihvit paistaa suolattuna, suola päästää lihan nesteet karkaamaan, MUTTA samalla suolan aromia pääsee lihaa, ja se voimistaa lihan aromia.

Tästä on tehty ihan sokkotekstikin. Erot olivat hyvin pieniä, mutta suolaamaton liha voitti. Me siltikin suolaamme omat pihvimme ennen paistamista. In your face Anthony Bourdain!

3 kommenttia:

 1. Olivatko erot todellakin hyvin pieniä. http://molekyyligastronomia.fi/pihvinpaistomyytti-ja-syksyn-ensimmainen-kuukauden-kolmas-maanantai/

  No, niin tai näin, kukin suolatkoon pihvinsä missä vaiheessa haluaa :)

  T.K.

  VastaaPoista
 2. Hei,

  näin sanoi Anniina Honkanen molekyyligastronomia-luennossaan. Hän on kemisti, töissä samassa firmassa(stimuluskonsulting) kuin Anu Hopia. Itse en huomannut tuota pihvinpaistomyytti-linkkiä sivuilta, kiitos linkistä!

  VastaaPoista