Mika yllätti. Teki pastaa, jonka raaka-aineet on parsa ja sitruuna. Ei mitään Mikan omia herkkuja. Mutta mun. Resepti löytyi Hesarin ruoka-sivuilta. No, vähän reseptiä kyllä tuunattiin.
Keltainen parsa-kanapasta
noin 300 g pastaa (valitse itse hyvä pastamalli)
Keittämiseen vettä (ota talteen siitä 3 dl)
1 tl sahramia
1 nippu vihreää parsaa (unkarilaista jos on)
Pari valkosipulin kynttä pienittynä
Kourallinen persiljaa pienittynä
Oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl sitruunankuorta
1 rkl voita
4 grillattua broilerin koipireisipalaa (me ostettiin valmiina S-marketin palvelutiskistä, nam)
Suolaa ja pippuria
Parmesania
Keitä pasta al denteksi. Valuta pasta, ota keitinlientä talteen. Laita valutettu pasta takaisin kattilaan.
Laita sahrami kuppiin ja kaada päälle hieman kiehuvaa pastankeitinlientä. Sekoita ja anna värin irrota.
Kaada pastan päälle sahramivesi ja sekoittele, kunnes sahramin väri on levinnyt tasaisesti pastaan.
Leikkaa parsatangoista puumaiset tyvet pois ja kuori se nuppuun asti. Paloittele parsa, jätä nuput kokonaisiksi.
Irrota grillatut koipireisipalat luista ja pieni ne, niin että taas niistä suikaleita ja paloja.
Kuumenna öljyä isolla pannulla ja paista valkosipulia sekä persiljaa. Lisää pannulle parsa ja paista pari minuuttia. Lisää sitten pastan keitinliemi ja anna kiehua pari minuuttia.
Kaada pannulle pasta, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu, voi ja broileripalat. Päälle pippuria. Tarkista maku. Tarjoa heti vastaraastetun parmesaanin kanssa.
Oluenjuojat: Luostarityylinen belgialainen ale toimii niin hyvin tämän kanssa.
Mä tykkäsin. Ja Mikakin tykkäs.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti