lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kalasta kunnolla - ruokaa roskakaloista!

Uskokaa tai älkää, tein jutun roskakaloista ja niiden käytöstä ruuanlaittoon.

Olen kalastanut kaksi kertaa elämässäni, kerran pienenä, jolloin vapa katkesi, ja kerran Mikan kanssa ensimmäisenä kesänämme, jolloin uistelin kalan heti. Joten lopetin kalastamisen huipulla.





Ruokaa tulee kyllä laitettua kaloista, sekä hyöty- että nk. roskakaloista. Tosin itse vierastan koko roskakala-määritelmää, mutta se kun on vakiintunut kieleen, niin käytetään sitä.

Tässäpä yksi resepteistä.

Aasialaishenkiset kalaburgerit

200 g silakkaa tai särkeä perattuna, 2 kananmunaa, 2 dl parmesanjuustoa/muuta juustoa raastettuna, ½ dl persiljaa pienittynä, ½ dl korianteria silputtuna, 1 tl limenkuorta, 1 limen mehu, suolaa ja pippuria

Wasabi-majoneesi
5 rkl majoneesia, 1 tl wasabi-tahnaa, 1 tl limemehua

Lisäksi:
4 sämpylää, ohuita kurkkusiivuja, korianteria

Sekoita majoneesin ainekset ja anna vetäytyä viileässä noin tunnin.
Aja kalat tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa sileäksi massaksi, voit käyttää myös lihamyllyä. Sekoita kevyesti munat, juusto, mausteet ja yrtit. Sekoita kalamassa joukkoon. Muodosta massasta  4 litteää pihviä uunipellille leivinpaperin päälle.  Paista uunissa 160 asteessa noin puoli tuntia.  Kokoa kalahampurilaiset sivelemällä wasabimajoneesia  leiville, sitten kurkkua, kalapihvit ja korianteria ja lopuksi toinen sämpylä.
VINKKI: Jos pidät tulisesta, lisää myös chiliä.

Katso kaikki vinkit Helsingin Uutisista. (klik). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti