Olen kalastanut kaksi kertaa elämässäni, kerran pienenä, jolloin vapa katkesi, ja kerran Mikan kanssa ensimmäisenä kesänämme, jolloin uistelin kalan heti. Joten lopetin kalastamisen huipulla.
Ruokaa tulee kyllä laitettua kaloista, sekä hyöty- että nk. roskakaloista. Tosin itse vierastan koko roskakala-määritelmää, mutta se kun on vakiintunut kieleen, niin käytetään sitä.
Tässäpä yksi resepteistä.
Aasialaishenkiset kalaburgerit
200 g silakkaa tai särkeä perattuna, 2 kananmunaa, 2 dl parmesanjuustoa/muuta juustoa
raastettuna, ½ dl persiljaa pienittynä, ½ dl korianteria silputtuna, 1 tl limenkuorta, 1 limen mehu, suolaa ja pippuria
Wasabi-majoneesi
5 rkl majoneesia, 1 tl wasabi-tahnaa, 1 tl limemehua
Lisäksi:
4 sämpylää, ohuita kurkkusiivuja, korianteria
Sekoita majoneesin ainekset ja anna
vetäytyä viileässä noin tunnin.
Aja kalat tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa
sileäksi massaksi, voit käyttää myös lihamyllyä. Sekoita kevyesti munat,
juusto, mausteet ja yrtit. Sekoita kalamassa joukkoon. Muodosta massasta 4 litteää pihviä uunipellille leivinpaperin
päälle. Paista uunissa 160 asteessa noin
puoli tuntia. Kokoa kalahampurilaiset
sivelemällä wasabimajoneesia leiville,
sitten kurkkua, kalapihvit ja korianteria ja lopuksi toinen sämpylä.
VINKKI: Jos pidät tulisesta, lisää myös
chiliä.
Katso kaikki vinkit Helsingin Uutisista. (klik).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti