maanantai 6. lokakuuta 2014

Turskaa ja lohta nyytissä aasialaisittain


Harvemmin tulee käytettyä turskaa ruuanvalmistuksessa. Nyt Lidltä tarjottiin mahdollisuutta tehdä turskareseptejä. Koska tykkään kovasti niistä Lidl kalamainoksista ja koska turska on minulle vähän erilaista, tartuin mielelläni haasteeseen. Yleensä vaaleaa kalaa käytetään paljon pohjoismaalaisiin makuihin, joten halusin tehdä jotain ihan muuta.

Näin sitten tehtiin turskaa ja lohta voipaperinyytissä, lämpimän nuudelisalaatin kanssa. Itämaisia makuja oikein olan takaa.






Tässä alla Lidllle lähetetty resepti. Hyvää oli. Kannatti kokeilla turskaa, suosittelen. Enkä ole ainoa reseptintekijä, joten tutustu kaikkiin resepteihin (klik), kokeile ja äänestää parasta (minua) (heh) peukuttamalla.

Itämaiset turska-lohinyytit ja lämmin nuudelisalaatti

Valmistuaika n. 40 minuuttia
4 annosta

Tarvitset:
2 pkt/ noin 400g Isokari Turskan selkäfileitä
1 Isokari Lohimedaljonki
½ limen mehu
1 rkl Vitasia Sweet Chilli-kastiketta
1 tl Marlene hunajaa
1 chili viipaloituna
4 punaista suippopaprikaa
4 porkkanaa
½ pkt Chow Mew -nuudeleita
5 rkl seesamisiemenöljyä
Kania suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
1 dl tuoretta korianteria
4 arkkia voipaperia tai foliota (jos käytät voipaperia varaa myös narua nyyttien sitomiseen)
Chilirouhetta

1. Leikkaa turskafileet ensin pituussuunnassa kahtia ja leikkaa sitten molemmat fileen puolet vielä poikittain kahtia ohuemmiksi viipaleiksi. Leikkaa myös lohimedaljonki ohuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita limen mehu, sweet chili -kastike, hunaja ja 1 rkl seesamisiemenöljyä keskenään astiassa. Lisää mukaan makusi mukaan suolaa ja pippuria.

3. Tee kalaviipaleista noin 4 ruusuketta voipaperin päälle ja lusikoi äsken tehtyä kastiketta niiden päälle. Lopuksi ripottele päälle pilkotun chilin viipaleita. Sulje nyytit ja asettele ne uunivuokaan. Aseta nyytit uuniin paistumaan noin puoleksi tunniksi noin 200 asteeseen.

4. Sillä välin kun nyytit kypsyvät uunissa, viipaloi paprikat ja kuoritut porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Wokkaa suikaleet pannulla kovalla lämmöllä seesamiöljyn seassa.

5. Kiehauta vesi ja keitä nuudelit. Valuta nuudeleista pois ylimääräinen vesi ja lisää nuudelit wokkipannulle paprika- ja porkkanasuikaleiden sekaan. Paista seosta vielä pannulla pari minuuttia käännellen.

6. Ota nyytit uunista ja tarjoile nuudelisalaatti niiden kanssa lämpimänä. Viimeistele annokset koristelemalla avatut turskanyytit chilirouheella ja mausta nuudelisalaatti tuoreella korianterilla.








http://www.blogirinki.fi/


Yhteistyössä Lidl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti