maanantai 6. lokakuuta 2014

Tukholmassa syömässä ja shoppaamassa


Vaikka olin Tukholmassa lähinnä Stockholm Beer -ja Whiskey Festivalilla, ehdin silti uskollisen syömis- ja shoppauskaverini Nellan kanssa harrastamaan lempihuvejamme.Tässä on oma paratiisini; GranPa Kungholmenissa.  Sama paikka löytyy myös Södermalmista, vitsi kun en sitä tiennyt....


Juuri näitä paikkoja rakastan; kauppa ja kahvila samassa. Ihanaa kamaa!Kiva sisustus. Kööpenhamina meets New York.Paikassa toimi Sixten&Frans-kahvila. Breku oli juuri hyvä, laadukasta tavaraa sopivan verran. Erityismaininta ihanan kermaisesta jugurtista ja itse puristetusta appelsiinimehusta.Kävin myös kumartamassa toista Mekkaani; American Apparelia.Näitä voisin ostaa vaan lisää ja lisää. Värikkäitä nahkapussukoita. Ongelma on vaan, että mihin niitä sitten käyttää.Sukkia sateenkaaren kaikissa väreissä. En yleensä ole ostoskeskusten ystävä, mutta Tukholman Moods oli toista laatua. Kauniisti sisustettu, ravintoloita ja kahviloita täynnä oleva keskus, missä ovat myös lempimerkkejäni Mainos Scotch, Samsoe&Samsoe, Rodebjer ja  Denim by Ralph Lauren edustettuina. Ja monia muitakin. Kannattaa käydä katsomassa, ihan vaan fiiliksen takia.
Löysin myös ruotsalaisen leivontakuningattaren Leila Lindholmin putiikin. Olen aina pitänyt Leilan tyylistä televisiossa, joten ei ole ihme että Leilan kaupassa myytävät tavarat kutsuivat minua...Katsokaa nyt. Kuka ei haluaisi näitä kotiinsa? Illalla kävimme erinomaisessa paikassa syömässä, nimeltään Grill.
Paikassa on hyvän ruokansa lisäksi erikoista se, että ravintola on jaettu eri saleihin teemoittain. On metsästysmajaa, venäläistä mökkiä, tikibaaria, kirjastoa ja BURLESKIHUONE.Me istuimme kirjastossa. Join itkettävän hyvän kookosananasjuoman. Söin todella hyvän burgerin. Join hyvää olutta, Lagunitas Dog Town Pale. Hyvässä seurassa.

Nella söi itämaista kanaa ja kasviksia. Se oli myös todella jees.


Seuraavana päivänä kiersimme myös. Pieni putiikki nimeltään Fröken Söt.Kaikkea tosi söpöä. Fiftarityyliin.Tietysti kävin myös Urban Outfitterissä. TIETYSTI.Samaan aikaan sattui olemaan Tukholmassa myös Taste of Stockholm. Tottakai kävimme. 
Tapahtuma oli aika erilainen kuin Suomessa. Täällä pääasiassa fine dining-paikat tarjoilevat rennommassa ympärsitössä ruokaansa, Ruotsissa taas tapahtuma pyöri pääasiassa erilaisen katuruuan ympärillä.


;Mainiot falafelit ja mozzarella toimivat kauniisti pinot noirin kanssa.Kaunein ruokarekka oli tämä. Siellä oli myös paras ruoka.

 

 Rapea kasvistortilla ja pulled chicken burgerit. ISOT ja hyvät annokset. Kyytipoikana jo mainioksi todettu Nya Carnegie Bryggerien Akvavit-vehnäolut.

Muuten vähän petyimme Taste of Stockholmiin. Helsingin on parempi. (Hahaa, kerrankin jossain ollaan parempia). 

Stokis on muuten kyllä hyvä. Edelliset, kesäkuun seikkailuni voi lukea täältä (klik), täältä (klik), täältä (klik) ja täältä (klik). 

Kiitos Nella. Tack.-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti