perjantai 17. lokakuuta 2014

Jauheliha 2.0 - Pikkupikkulihapullia ja uunichipsejä


Minä pidän lihan mausta. Siksi meillä usein syödäänkin lihaa usein niin että sen oma maku tulee esille. Tämä tietysti velvoittaa ostamaan hyvää lihaa. Nyykään ostammekin vähemmän lihaa, mutta parempaa.

Sain kokeiluun Kotitilan Luomuhereford-jauhelihaa. Nam. Halusin tehdä siitä jotain, mikä maistuu sille itselleen. Lihalle. Mukaan lisäkkeet, jotka kunnioittavat sitä ihanaa lihan makua.

Näin syntyi pikkupikkulihapullia ja itsetehdyt uunichipsit. Mukana myös vihreä majoneesi.




Pikkupikkulihapullat ja uunichipsit

Lihapullat: 500 g Kotitilan Luomuhereford-jauhelihaa, suolaa, pippuria,  hyppysellinen makeaa paprikajauhetta, loraus oliiviöljyä. 

Sekoita raaka-aineet massaksi. Pyörittele pienenpieniä lihapullia ja laita paistumaan uuniin 200 astetta ja noin 15 minuuttia. 

Uunischipsit: 3 kpl kuorittua punajuurta ja 3 kpl pestyä perunaa juustohöylällä siivutettuna, suolaa ja oliiviöljyä.

Laita siivut erikseen kulhoon ja sekoita niihin vähän öljyä ja suolaa. Paista siivuja uunissa (älä laita samalle pellille, etteivät perunasiivut värjäydy) noin 180 asteessa noin tunnin. Voit avata hieman uuniluukkua raolleen välillä. 

Vihreä majoneesi: 2 dl majoneesia (voit tehdä majoneesinkin itse, mutta minä olin laiska ja käytin valmista), 2 kourallista tuoreita vihreitä yrttejä, mm. oregano, timjami, persilja ja meirami, pieni loraus öljyä. 

Sekoita kaikki sauvasekoittimella tahnaksi. 

Tarjoa maukkaat pikkupikkulihapullat ja uunichipsit vihreän majoneesin kera. Oi. Juomaksi sitrusmainen india pale ale, minä juon tällä kertaa SkaBrewingin Modus Hoperandin, erittäin hyvän oluttyyppinsä edustajan. Hyvä yhdistelmä.

Toteutettu osana Lihaa Parhaimmillaan -reseptikisan kolmannen kisan osana. 


Liha saatu Kotitilalta, muuta raaka-aineet hankittu omalla rahalla kaupasta.

2 kommenttia:

  1. Ihana yhdistelmä ja herkullisen näköisiä lihapullia. Mellä syödään usein lihapullia, mutta en ole vielä kokeillut luomu Hereforden lihaa, ajatuksissa on ollut jo monesti. Pitää ehdottomasti kokeilla!

    P.s. Harmitti, kun minun piti tulla tervehtimään sinua hyvää joulua-kirjajulkkareissa, mutta sitten ei enää kohdattu. Toiseen kertaan sitten!

    VastaaPoista
  2. Voi että! Piti lähteä hakemaan lapsia tarhasta, niin ehdin vaan kääntymään! Toivottavasti ensi kerralla nähdään.

    VastaaPoista