keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Savustusta Juhannuspuhteiksi


Kyllä savun maku on paras. Sekä pieninä että isoina annoksina.
Duuniin tehdyt kesäreseptit noudattikin pitkälti savuteemaa, asiaan sopivilla oluilla ja siidereillä. Tottakai. Yllä oleva kuva on omani kuvauksista.

Savu-olutappelsiinikanaa ja suippopaprika-halloumiveneitä

1 kokonainen luomukana tai broileri,1 sitruuna halkaistuna, 1 appelsiini halkaistuna, 1 dl KOFF-olutta, 2 kokonaista valkosipulinkynttä, 2 rkl öljyä, 1 rkl palmu- tai ruokosokeria, suolaa ja pippuria


Pyyhi kana talouspaperilla ja hiero sen pinta sitruunanpuolikkaalla. Sekoita marinadi ja purista siihen joukkoon appelsiinin ja sitruunan toisen puolikkaan mehut. Valele ja hiero seos kanan pintaan, nahan alle ja onteloihin. Laita mehunsa antaneet sitruunan- ja appelsiininpuolikkaat kanan sisään.  Sido kanan koivet yhteen.  Laita broileri savustusritilälle ja, jos haluat olla varma lihan kypsyydestä, laita reiden paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Lihan lämpötilan on oltava yli 75 astetta paksuimmasta kohdasta. Varaa savustamisen aikaa, se palkitsee. Kokonaisen kanan savustaminen kestää ainakin pari-kolme tuntia. Palkinnoksi saan maukkaan savuisen makuista olutkanaa. Jos haluat vähän oikaista, savusta grillissä, jossa on savustuspuruja, kana valmistuu puolessa ajassa.


Dijon-aioli oluella silattuna2 valkosipulinkynttä raastettuna, 1 dl majoneesia, 1,5 rkl rakeista Dijon-sinappia, 2 rkl KOFF- tai, Budweiser-olutta, suolaa ja pippuria

Sekoita aineet keskenään ja annan maustua viileässä pari tuntia.


Olutmarinoidut paprika-halloumiveneet 4 punaista paprikaa, 300 g halloumijuustoa


Olutmarinadi halloumille1 dl Budweiser-olutta, 2 rkl hunajaa, öljyä, suolaa, pippuria

Sekoita marinadin ainekset ja marinoi halloumijuustoa pari tuntia. Leikkaa paprikat auki pitkittäin, poista siemenkodat ja annostele halloumi niihin. Kypsennä foliossa grillissä noin 15 minuuttia.

Muut savureseptit ja Liisan ihanat kuvat löytyvät TÄÄLTÄ.

Ps. Karsinogeenit tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti