tiistai 25. kesäkuuta 2013

Barbie-mansikkakakku. Leivonta-urani huippu.


"Mama, voitsä tehdä mulle synttäriksi samanlaisen kakun kun oli Lootuksen synttäreillä?"

Eli kakun, mikä on ikäänkuin Barbien hame. Apua.




Koristelut ja muut huolellisuutta vaativat hommat eivät nimittäin ole käsialaani. Olen aika huolimaton. Mutta onnistuihan tuo kakku koristeluineen sittenkin. Kun sunnitelma oli tarkka ja toteutus oli tarpeeksi yksinkertainen.

Mansikka-kakku Barbilla

4 dl jauhoja, 150 g voita, 2 kananmunaa, 2 dl sokeria, 1 rkl vaniljasokeria, 2 tl leivinjauhetta, 2 dl kermaa, loraus omenamehua tai sitruunamehua.

Täytteeseen ja koristeluun: Ainakin 2 dl mansikkahilloa, 1 pkt tuoreita mansikoita ohuina viipaleina, vaahtokarkkeja, 1 Barbie (meillä Ariel), vaaleanpunaista nauhaa, lankaa, neula.

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat keskenään. Lisää puolet taikinaan sekoittaen. Lisää kermasta puolet, sitten jauhot ja loput nesteet sekoittaen. Voitele teräksinen puolipallon muotoinen kulho. Kaada taikina kulhoon ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia-40 minuuttia (kannattaa tarkkailla, riippuu kulhosta kauan kestää).

Kumoa täysin jäähtyneenä tarjoiluvadille. Leikkaa kolmeen osaan varovasti, koska taikina on kostea ja siksi murustuu helposti. Laita mansikkahilloa varovasti kerrosten väliin. Voitele myös koko puoliympyrän pinta ohuelti hillolla. Koverra sitten keskeltä Barbin jalkojen mentävä kolo. Laita Barbie sisään, tue tarvittaessa mansikoilla kolossa. Peitä koko kakun pinta mansikkasiivuilla. (Yritin tässä imitoida Arielin pyrstön suomuja..). Korota "hametta" tarvittaessa kolon kaiverruksesta jääneestä taikinasta. Muista voidella sekin hillolla, niin että mansikat tarttuvat siihen.

Ota 4-6 vaahtokarkkia ja ompele ne nauhaksi ohuella langalla ja neulalla. Kääri nauha ylimmäksi Barbin päälle. Laita loput vaahtokarkit koristeeksi "helmaan". Lopuksi kääräise Barbin vyötärölle nauha, solmi se ja Voilá! kakku on valmis.

Maku on yksinkertaisen mansikkaisen vanilja, sisältä ei pursunnut täytettä ja lapset rakastivat sitä. Andin mielestä se oli hienoin kakku ikinä.

Olen aika ylpeä itsestäni.

Ps. Aika hieno toi minimansikka Arielin kaulassa. Vähän niinkuin loppusilaus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti