keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Puutarhajuhlaa ja kesäruokaa Pakilassa


Yksi parhaista ystävistäni Tytti on saanut kunnian hih syntyä melkein päivälleen samaan aikaan kuin minä. Se tarkoittaa tietysti aika useasti yhteistä syntymäpäiväjuhlia. Ja niin niitä vietettiin puutarhan, grillauksen, juomien ja kavereidenkin merkeissä myös tänä vuonna.Synttärisankarit. Me. Uusi mekko. Ja hienot lasit, joista skumppa maistui, ööh, pahalle.
Tyde hoiti molemmille samanlaiset hiuskoristeet. Ihana.Kun meistä oli kyse, safkaa oli varattu ja paljon.

Menu:

Vietnamilaisittain marinoituja naudanlihavartaita grillissä

Italialainen pastasalaatti

Vanilja-marinoituja jättikatkarapuja grillissä

Avokado-jugurttiolutkastike

Maapähkinä-olut-kastike

Voilla silattuja maissintähkiä grillissä

Kanniston focaccia

Votkinssin laatumakkarat grillissä

Vihreä salaatti

Muffinssilajitelma

Juomina: Kuohuvaa, Brooklyn American Ale, Corona, Budvar Premium Lager ja Tuborg Green. Crowmoor ja Somersby Apple Cider. Kuskeille limua, mehua ja vissyä.

Jos reseptejä joku haikailee, niin muffinssit löytyvät tuolta, maapähkinäkastike tuolta , pastasalaatti, vaniljaravut ja avokadokastike vähän alempana tästä. Lihavartaat laitetaan kun Jyriltä reseptin saan...Brothers. Saatte arvata, ovatko Tytin vai minun sukuani...Misulla oli kesähattu.
Kaikille maistui ja ruoka hävisi. Katrikin pääsi iltalomalle.

Pastasalaatti oli maailman helpoin; keitettyä pastaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, miniluumutomaatteja, öljyssä marinoituja artisokkia, ja basilikaa. Viereen oliiveja, parmesanlastuja, rucolaa ja suolapähkinöitä.

Kastikkeeksi öljyvihannesten oma liemi ja suolaa&pippuria.Sakari hoiti ensiluokkaisen hienosti grillauksen. Kaikki oli juuri sopivaa ja mehukasta. 

Tässä vanilja ravut ja avokado-olutkastike(neljälle):

Rapujen marinadiin tulee 1 vaniljatanko ja sen sisältö, halutessa 1 chili, 1 limen mehu, suolaa, noin 4 rkl öljyä ja loraus Coronaa. Sekoita marinadi. Sitten parikymmentä rapua muhimaan tunniksi-pariksi.  Tikuta ja grillaa.

Dippaa valmiita rapuja avokado-jugurtti-olutkastikkeeseen, jota varten tarvitset 2 kypsää avokadoa, 1 limen mehu, tippa tabascoa, 1 dl vaaleaa lager-olutta, 1 dl maustamatonta jugurttia, 1/4 puntti korianteria, suolaa ja pippuria. Kuori ja paloittele avokadot. Sekoita kaikki aineikset tehosekoittimessa, mausta suolalla ja pippurilla. Pieni kylmässä seisominen ei tee kastikkeelle pahaa.

Kavereita ympäri elämää.Tytin iskujoukko.Oih.
Tunnelma oli mahtava. Ainakin minusta. Luultavasti myös brothereista, Norasta ja Tydestä.
Kun ilta hämärtyi, riensivät DJ:t kehiin. Atti oli tehnyt ihan oman kasari-listan meille, jota säädettiin pitkään. Ja saatiin lopulta soimaan.Pusspuss Sofialta. Ja minulta.

Näissä merkeissä iltaa vietettiin. Skåål kaikille!
KIITOS illan sujumisesta Anna-Marille ja Sakarille. Ja Jyrille. Mikalle kiitos kanssa, myös jälkihoidosta.

Vieraille Töölöstä, Pakilasta, Riksusta, Vuosaaresta, Espoosta, Tiksusta ja muualta PUSS. Hienot juhlat ja ihania lahjoja. Ootte kivoja.

Tydelle megaXXXX. Onneksi olet vanhempi kuin minä. Hah.

1 kommentti: