sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Muffinsseja NIIN monella lailla


Perjantaina oli puutarhajuhlat. Niin ihanat, että toivuin niistä koko lauantain. Näistä kemuista on tulossa fiiliksiä ja reseptejä, koska näin kaikille siellä lupasin. Pian.

Tässä kuitenkin jälkiruoka. Muffinsseja moneen makuun. 
Perustaikina löytyy täältä ja siitä tulee noin 12 isoa tai 24 pientä. Tein perustaikinan kuusinkertaisena, koska jengiä oli juhlissa noin viitisenkymmentä. Ja laitoin omenamehun sijasta appelsiinimehua, koska, noh, sitä oli kotona. Ja voin sijasta kookosöljyä samasta syystä.

Kun laitoin muffinsseja vuokiin paistamista varten, niin käytin kahta kulhoa. Toisessa oli perustaikina, ja toiseen laitoin aina vähän taikinaa ja jotain muuta. Näis sain erimakuisia muffinsseja samasta taikinasta:

Satseja oli (aina 12 kpl yhdestä):
- Suklaa: 1 dl kaakaojauhetta ja suklaamuruja
- Kookos: 1,5 dl kookoshiutaleita
- Karpalo-valkosuklaa: 1 dl kuvattuja karpaloita (liotettu omenamehussa) ja valkosuklaamuruja
- Vanilja: 1/5 dl vaniljasokeria

Paistamisen jälkeen kuorrutin jäähtyneet suklaamuffinssit sulatetulla suklaalla, johon lisäsin lorauksen kermaa. Saman tein valkosuklaalla noille karpalo-valkosuklaa-muffinsseille. Vaniljamuffinssit kuorrutin vaahtokarkitahnalla, joka löytyy myös sieltä perusohjeen puolelta. Kookosmuffinsseihin käytin samaa vaahtokarkkitahnaa, mutta lopuksi kastoin muffinssit kookoshiutaleisiin.

Hyviä olivat. Loppuivat aika nopeasti.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti