torstai 27. kesäkuuta 2013

Mansikoita ja siideriä


Vielä ehtii syödä mansikoita. Kaikella lailla.

Ihan kingin mansikkareseptin löysin vieraillessani duunin rakkaan kilpailijan luomusiiderin lanseeraustilaisuudessa ravintola Lungbergissä (kuppila on kiva, siitä olenkin jo kirjoittanut TÄÄLLÄ). Paikalla oli uutta luomusiideriä, kanssabloggaajia, panimon mukavaa väkeä ja Sami Tallberg.

Sami oli tehnyt tilaisuuteen hauskan mansikkajälkkärin, jossa oli kamomillaa. Ensimmäinen fiilis oli että hm....
MUTTA. Ei saisi olla epäluuloinen, koska mansikat olivat todella edukseen näin.






Tarkkaa reseptiä ei vielä ole, kun en ole itse tätä vielä kotona kokeillut, mutta näin se suunnilleen menee:

Tarvitaan mansikoita viipaleina, makeaa omenasiideriä (Samilla Happy Joe Organic:a, minulla Somersby Organic Applea) , kuivattua kamomillaa (mielellään harsopussissa), luomuhunajaa ja koristeeksi basilikanlehtiä, marscarponea.

Liemi keitetään kasaan, (siivilöidään makunsa antaneet kamomillamurut pois, jos ei harsopussia ole), upotetaan mansikat liemeen. Annetaan olla vähän aikaa, vaikka tunti. Tarjolle mansikat laitetaan basilikanlehtien kera, seuraksi sokerilla makeutettu mascarpone.

Otin lisää kaksi kertaa, sori jos kaikille muille ei riittänyt.Hyvä Sami. Kiitos myös panimolle.

Ps. Tuli myös ilmi, että tunnemme Samin kanssa jostain. Ei kyllä kumpikaan tiennyt mistä. Näin sitä käy kun tulee tarpeeksi vanhaksi...


1 kommentti:

  1. nam, näyttääpä hyvältä! :)

    http://oonnasa.blogspot.fi/

    VastaaPoista