sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Vappuruokaa mulle tuokaa!


Kuvasin duuniin keväällä ihanan Liisan kanssa olut ja ruoka-naposteluruokaa, joka sopii juhlini ja VAPPUUN! Liisan kuvat ovat duunikäytössä, tässä omiani joita napsin kun laittelin ruokaa esille kuvaukseen.




Fuusio-thai-possurullat





Katkarapupullat





Lohi-tuorejuustorullat





Ja kastikkeita: avokadolevite, wasabimayo, paprikatahna.

Reseptit tässä. Koska reseptit on tehty tiettyihin oluisiin, ovat tietysti tuotemerkit esillä. Kevään uutuuksia on osa muuten, osa taas iki-suosikkeja....

Possurullat

Noin neljälle-kuudelle

400 g kypsää possunkylkeä
1 pnt Romaine-salaatinlehtiä
noin 0,5 dl chilimajoneesia
Olut-etikkakurkkuja
1 chilipalko viipaloituna
½  pnt korianteria
½ ptn ruohosipulia

Revi liha possunkyljistä pieneksi silpuksi. Valitse salaatista mahdollisimman isot lehdet. Sekoita vähän tuoretta chiliä tai chilijauhetta majoneesiin.

Etikka-olutkurkut
½ kuorittua ja raastettua kurkkua
3 rkl etikkaa
Loraus Copenhagen-olutta
0,5 tl suolaa
2 rkl sokeria

Levitä kurkkuraaste ja sirottele päälle puolet suolasta. Seisota 10 minuuttia. Huuhtele ja valuta. Sekoita olut, etikka, suola ja sokeri kulhossa. Lisää sitten kurkkuviipaleet. Laita kansi päälle ja ravista. Anna seisoa jääkapissa ainakin 4 tuntia.

Painele salaatinlehdistä ruoto kevyesti rikki, niin että saat lehden paremmin käärityksi. Kokoa rullat laittamalla salaatinlehdelle possua, majoneesia, etikkakurkkuraastetta, maun mukaan tuoretta chilia ja korianteria. Sido rullat ruohosipulin varsilla. Nauti viileänä.

Juomasuositus: Copenhagen, Garage Hard Lemonade

Katkispallot ja olut-wasabi-majoneesi

noin 200 g katkarapuja tai ravun lihaa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
2 dl parmesanjuustoa raastettuna
Kourallinen persiljaa pienittynä
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1 rkl KOFF-olutta
Suolaa ja pippuria

Pieni ravut. Sekoita kevyesti munat, korppujauho, juusto, mausteet ja yrtit. Sekoita ravut joukkoon. Pyörittele pullia. Paista öljyssä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes kullanruskeita.  Tarjoa wasabimajoneesin kanssa.

Wasabi-olutmajoneesi
2-3 rkl wasabitahnaa
1 dl majoneesia
Loraus KOFF-olutta
Sekoita huoneenlämpöiset ainekset. Laita kylmään.

Juomasuositus: KOFF

Lohirullat ja olut-avokadolevite

noin 400 g kylmäsavu-tai graavilohiviipaleita
noin 70 g maustamatonta tuorejuustoa( tai voit käyttää valmista piparjuuri/ruohosipuli-tuorejuustoa)
½ rkl piparjuuritahnaa
Foliota

Sekoita tuorejuusto ja piparjuuritahna tasaiseksi massaksi. Levitä folio pöydälle. Nostele lohiviipaleet folion päälle niin, että ne ovat lomittain yhtenä suurena levynä. Levitä tuorejuusto tasaiseksi lohen päälle. Kääri levy tiukaksi kääreeksi. Laita pakastimeen.  Kun nostat tarjolle, leikkaa käärö auki hieman kohmeisena, niin saat kauniimpia paloja. Älä ota kelmua pois ennen leikkaamista.

Olut-avokado-levite

1 avokado
1 pnt basilikaa
1 pienetty valkosipulin kynsi
½ pnt persiljaa
2 rkl öljyä
2 rkl Copenhagen-olutta
½ limen mehu
Ripaus sokeria
Suolaa maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tasaiseksi. Laita tasaantumaan viileään.

Tarjoa lohirullat viileänä dippailemalla olut-avokado-levitteen kera.

Juomasuositus: Copenhagen, Kronenbourg 1664

Paprika-siideritahna

4 etikkaista paahdettua paprikanpuolikasta (saa kaupasta)
8 aurinkokuivattua tomaattia
Kourallinen persiljaa
½ limen mehu
Noin 2 rkl tomaattien öljyä
Loraus Golden Cap Classic-siideriä
Suolaa ja pippuria

Valuta paprikat. Laita kaikki ainekset, paitsi siideri, monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää siideri, tarkista maku ja sekoita tahnaksi. Laita viileään aserttumaan. Tarjoa rapeakuorisen leivän kera.

Juomasuositus: KOFF, Golden Cap Classic






Ihanaa Vappua!


2 kommenttia: