maanantai 23. huhtikuuta 2012

Puolikkaasta porosta taas: Poroa Ferran Adrián style!


Viime vuotisesta sijoituksestamme, lemmikkiporosta, löytyy yhä tavaraa veljeni pakkasesta.

Nyt tehtiin osso buccoa. Mestarin ohjeella.




Ferran Adrián Family Meal-kirja on ihan paras. Ohjeet hyviä ja kaikki valmistusvaiheet kuvattu. Me like.  Tästä kirjoitinkin jo.




1 porkkana, 1 selleri, 1 sipuli, 1 valkosipuli, 4 palaa potkaa (meillä poron, Ferran Adrián reseptissä naudan), 1,5 rkl jauhoja, 1,5 rkl voita, noin desi valkoviiniä tai vehnäolutta, 2 laakerinlehteä, 2 rkl tomaattipyrettä, 0,5 l lihalientä, tuoretta timjamia. 


Pilko kasvikset. Suolaa ja pippuroi potkanpalat. Jauhota ne. Pudista pois liika jauho. Paista pinnat ruskeaksi pannulla voissa. Käännä lämpö pienemmälle ja lisää porkkana, selleri, sipuli ja valkosipuli. Kuullota.





Lisää valkoviini/vehnäolut ja raavi puulastalla kaikki maut pannusta. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Lisää pannulle laakerilehdet ja tomaattipyre. Hauduta noin 10 minuuttia. Laita potkat ja liemi vuokaan, kaada päälle lihaliemi. Laita folio kanneksi ja kypsytä uunissa 2 tuntia, kunnes liha on pehmeää.

Tarjoa riisin ja tuoreen timjamin kansssa. Juomaksi tumma vehnäolut tai keskitäyteläinen punaviini.

Ihanaa heti, vielä parempaa uudelleen lämmitettäessä.

Ps. Tehtiin me meidän porosta makaronilaatikkoakin. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti