tiistai 23. toukokuuta 2017

Viiniä ja rullia kesään kameran edestä ja takaa

Yhteistyössä Pernod Ricard.


Kun on vuosia puuheillut oluiden kanssa, on niin virkistävää välillä juoda viiniä ja tehdä reseptiikkaa.
Niimpä hurrasin, kun sain tehtävän yhdistää kesäistä aasialaista safkaa portugalialaiseen, kevyeen valkoviiniin. Reseptin lisäksi mietin esillelaiton ja muut sellaiset, joka onkin lempihommaani ruoka- ja juomakuvauksissa.

Vietnamilaiset rullat kolmen kastikkeen ja pirskahtelevan Gazela-viinin kera löytyvät tässä lähiaikoina sekä Ellestä, Seiskasta tai Oma-aika-lehdestä. Siksi en jaa tässä reseptejä, vaan saatte ne joko lehdistä tai osoitteesta Idealista.fi. Sen verran voin paljastaa, että kastikkeissa on sekä makeansuolaista soijakastiketta, tuhtia aasialaista majoneesia että tulisenmakeaa maapähkinädippiä. Kaikki on testattu viinin kanssa sekä keskenään ja voin kertoa, että oli yksi paras lounaistani ikinä.

Usein aasialaisen ruuan kanssa yhdistetään luontaisesti vaaleaa lager-olutta, mutta Gazelan tyyppinen puolikuiva, hieman omenaisen hedelmäinen viini sopii kyllä samanlailla tulisten ja suolaisenmakeiden makujen kanssa, mitä aasialaisessa ruuassa usein on.Kauniita kuvia eikö? Niistä on vastuussa Fabian Björk.Todellisuus kameran takana on aina hieman eri.

Osa ruokakuvausta on suuren kamavaraston roudaaminen paikan päälle ja oikean fiiliksen sovittaminen kuviin. Tässä kuvauksessa haluttiin värikästä ja raikasta, samantyyppistä kuin viinin etiketti ja ruokien värit. Mustalla pohjalla luotiin kontrastia ja huolettomalla asettettelulla taas rentoutta. Kuva näyttää aina erilaiselta ruudulla kuin livenä, joten huoleton asettelu vaatii usein monia eri kokeilukertoja.

Astioiden väri on tärkeää, ja oma vinkkini on käyttää sinisiä tai sinertävän vaaleita astioita, koska sininen heijastaa kaikki muut värit kauniisti takaisin, eikä kuvasta tule kellertävää. Musta tausta imee valoa, joten vaaleilla tai sinisillä liinoilla saadaan myös lisää valoa. Runsautta moneen kuvaan saadaan viskomalla lopuksi ruuan raaka-aineita sinne mukaan. Tässä mustalla taustalla, ne myös raikastavat kokonaisuutta.


Ihan lopuksi tärkeä on myös ruokatoimittajan paras kaveri, semikylmä kahvi. Ja vähän viiniä ja ruokaa välimaisteluna.

Mutta tulos on hyvä. Maista vaikka!

Yhteistyössä Pernod Ricard.

1 kommentti:

  1. Olen siitä asti ajatellut tehdä vietnamilaisia rullia, kun ravintola Rulla avasi ovensa joskus vuosia sitten. Nyt, kun hyviä reseptejä on tulossa tarjolle, niin täytyy ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa kokkailla :)

    Tosi kauniita kuvia!

    VastaaPoista