perjantai 12. toukokuuta 2017

Halpapasta parsalla


Joskus halpaa perusruokaa on helppo upgreidata (tiedän, ärsyttävä sana, mutta en nyt tiedä mitä muutakaan käyttää).  Pastaresepti on sellainen, mitä teen usein, kun se on helppo ja skidit siitä pitää, mutta tällä kertaa se tuntui ihan juhlaruualta, kun se kruunasi uunipaahdetulla parsalla.


Tomaattinen tonnikalapasta ja paahdettua parsaa

300 g pastaa keitettynä, 1 sipuli pienittynä, öljyä, 1 prk tonnikalaa vedessä(sitä delfiinisetifioitua), 1 prk tomaattimurskaa, kuivattua timjamia, 2 rkl turkkilaista jugurttia, 1/2 dl parmasania raastettuna, suolaa ja runsaasti mustapippuria. (Jos haluat oikein nuukailla, parmesanin voi jättää pois ja käyttää mitä tahansa kuivayrttimaustetta.)

1 pnt vihreää parsaa (mielellään Unkarista, hih), oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria

Keitä pasta. Kuullota sipuli öljyssä pannulla, lisää kuivaksi valutettu tonnikala ja pyörittele hetken. Lisää timjami ja paahda hetken, sitten mukaan tomaattimurska. Hauduttele pari minuuttia, ja laita joukkoon jugurtti ja parmesania sakeuttamaan kastiketta.

Taivuta parsaa ja anna sen napsahtaa poikki itsestään. Käytä vaan se osa päästä alkaen, joka napsahti. Lopuista voi tehdä vaikka vihermehua. Huljuttele parsoja runsaassa vedessä, parsannupuissa on yllättävän paljon hiekkaa, joka ratisee inhottavasti suussa. Kuori hieman juuresta parsaa. Laita uunivuokaan ja pirskota öljyä päälle, sekoita. Laita uuniin, noin 180-astetta ja anna paahtua noin 20 minuuttia tai kunnes hieman paahtuneen värisiä. Jos haluat, voit palotella parsat myös valmiiksi paloiksi ennen uuniin menoa, vinkvink. (Meillä osa syödään suoraan uunivuuasta käsin, siksi niitä ei paloitella).

Jaa pasta lautasille ja laita jokaiselle parsaa päälle. Keon kukkuraksi raastettua parmesania ja PALJON mustapippuria. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti