lauantai 18. helmikuuta 2017

IPA-oluen kanssa: Rapeat bataattiranskalaiset dippeineen

IPAn kanssa parasta on kaikki suolainen ja rasvainen. Kyllä.

IPA-oluissa on hedelmäisyyttä ja usein karamallimaltaasta tullutta maltaista makeutta, joka niin hyvin tasapainoittaa suolaisia makuja. Oluen kärkäs humalointi myös leikkaa kivasti rasvaista ja täyteläistä suutuntumaa.En itse ole niinkään IPA-oluiden juoja pelkästään, vaan ne vaativat jonkun kivan naposteltavan, jolloin oluen humalonti kesyyntyy suuhuni sopivaksi.

Helppo ja hyvä pikkusyötävä on (bataatti)ranut ja majoneesi. Kylkeen hyvä IPA. Se on siinä.



Rapeat bataattiranskikset

2 isoa bataattia
Noin 2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl grillimaustetta
1 rkl vehnäjauhoa
Suolaa ja mustapippuria
Laita uuni 225 asteeseen. Huuhtele bataatit ja leikkaa ranskalaisiksi.  Laita likoamaan veteen noin 15 minuutiksi. Kuivaa keittipyyhkeellä bataatisiivut. Laita kulhoon ja lisää mausteet. Sekoita. Leivtä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 25-30 minuuttia, kunnes paahtuneet. Pidä puuhauhan avulla uuni ovea auki ensimmäiset 10 minuuttia, että koskeus haihtuu. Tarjoa heti.

Tryffelmajoneesi

1 dl majoneesia (jos olet ahkea, tee majoneesikin itse. Jos olet laista, osta majoneesi kaupasta).
1/2 tl tryffeliöljyä
Sekoita ja laita hetkeksi kylmään.

Olutchimichurri

2 valkosipulinkynttä pienittynä
1 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vaaleaa golden ale-olutta
1 laakerinlehti
2 kourallista lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/2 pilkottua chiliä tai maun mukaan

Laita kaikki kastikeainekset tehosekoittimeen. Tarkista maku, lisää suolaa tai pippuria maun mukaan. Voit laittaa mukaan myös tuoretta chiliä.

Nam! (Resepti toimii myös perunalla). 

1 kommentti:

  1. Onpa täydellisen näköinen setti! Meilläkin on tehty nyt talvella usein bataattiranskiksia - koukuttavan hyviä, varsinkin hyvien dippien kanssa :)

    VastaaPoista