keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Rakkaudentiloja - ravintolassa ja muualla

Oi rakkaus, se kiinnostaa aina!

Rakkaudentiloja - on neljän museon, saman teeman ympärille rakennettujä näyttelyitä. Mukana ovat Hotelli- ja Ravintolamuseo, Teatterimuseo, Lottamuseo ja Vantaan Kaupunginmuseo.  Ehdottomasti hyvä kokonaisuus kaikkia kiinnostavan aiheen, rakkauden, teemoilta.

Hotelli- ja ravintolamuseossa keskitytään tietysti ravintolamaailmassa tapahtuviin intohimonosoituksiin, kieltoihin ja rakkauteen ruokaa ja juomaa kohtaan. Tästä minäkin tiedän aika paljon...


Teatterimuseossa keskitytään rakkauteen elokuvissa ja näytelmissä. Esillä on niin puvustusta, julisteita ja muita rakkautta julistavia esineitä. Näyttelyssä on myös ihana kooste suomifilmin rakkaudenosoituksista.


Lottamuseossa tarina on rakennettu lähemmäisenrakkauden piiriin. Mielenkiintoista on linjaveto sotien jälkeiseen evakkojen vastaanottoon ja nykyiseen pakolaisten tilanteeseen.


Vantaan Kaupunginmuseossa näyttelyssä on Vantaalla tapahtuneet rakkaustilat. Aivan ihana näyttely, joka näyttää sekä rakkauden, sen syttymisen ja siitä luopumisen yksilön tasolla.


Suosittelisin ehdottomasti katsomaan kaikki neljä näyttelyä. Rakkaus on laaja ja monisyinen asia, ja neljä näyttelyä antaa neljä erilaista näkökulmaa siihen. Museot voi kiertää itsekseen tai sitten voi mennä 29.4. Rakkausbussiin etsimään Vappuheilaa ja kiertää näin kaikki näyttelyt.  Rakkaudentiloja-yhteishanke järjestää myös monenlaista  tapahtumaa sekä sinkuille että perheille.

Menkää ihmiset, menkää! 

2 kommenttia: