lauantai 31. joulukuuta 2016

Orval-olutta ja vuohenjuustoleipäset


Olutbloggaajien yhteispostaus on taas käynnissä ja minäkin kerään korteni kekoon. Tällä kertaa aiheena on Orval, tuo trappistioluiden aatelinen.

Itse olen usein sitä mieltä trappisteista ja luostarityylisistä oluista, että ne ovat liian makeita. Tämä olut poikkeaa miellyttävästi tästä linjasta, johtuen toisaalta sen kuivahumaloinnista ja toisaalta taas Brettanomyces-hiivan käytöstä monen viikon kypsytyksen aikana.

Koska olen tälläinen ruokaihminen, ajattelin tämänkin bloggauksen hoitaa safkan kautta. Eli, tadaa, Orvalille ja uuteen vuoteen sopiva suolapala!



Vuohenjuustopestoleipäset

Noin 200 g vuohenjuustoa, patonginpalasia/paahtoleipää, 1/2 munakoiso viipaloituna, pestoa, pinjansiemeniä, hunajaa, mustapippuria ja rucolaa

Voitele leivät ja munakoisoviipaleet pestolla. Leikkaa vuohenjuustoa päälle. Laita uuniin noin 10 minuutiksi 200 asteeseen. Valmiina sirottele pinjansiemeniä päälle ja valuta hunajaa. Lopuksi lisää rucola ja mustapippuria maun mukaan.

Kaada lasiin viileää Orval-olutta ja nauti. Ommuute.

Katso myös kaikkien muiden osallistuneiden olutbloggaajien postaukset Top100olutblogit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti