maanantai 2. tammikuuta 2017

Vuosi 2016


Taas on yksi vuosi kulunut.

Vuosi 2016 jää historiaan sekä hyvänä ja huonona, niin yleisesti kuin henkilökohtaisen historian osalta.Vuosikatsaus TADAA!
Tällä kertaa koostin sen vuoden 2016 Instagramkuvista.Kotipanimolla tuli vietettyä hieman aikaa. Liian vähän. Tämä korjattakoon tänä vuonna.
Lempigaalani, Aromi-lehden ProGaala oli taas. Uusi iltapuku ja ihan lehden kannessa (ei nyt sentään, kuvasovellus bileistä). Hauskasti samalla viikolla oli toisetkin iltapukubileet, nyt HaagaHelian opiskelijoiden kanssa. Perhe on edelleen tärkeä ja kasassa.  Skidit kasvaa ja vanhemmuus muuttuu. Tätäkin on tänä vuonna pohdittu jopa useaan kertaan. 


Kaurakeksit. Läsnä meillä tänäkin vuonna sekä arjessa että juhlassa. Maailman helpoin tehdä ja makeanhimossa parasta.


Kävin ensimmäistä kertaa Tallinnan Craft Beer Weekendissä. Hauska, hyvä tapahtuma, joka on lähellä.


Kahvi on tärkeää. Nimenomaan hyvä kahvi. En suostu enää juomaan pahaa, seissyttä ja huonolaatuista kahvia.


Yksi vuoden kohokohdista oli toisen kirjan julkaiseminen. Luulin, että yhden kirjan kirjoittamisen jälkeen, toinen on rutiinia. Olin niin väärässä.  Niin Monta Olutta - Oluen Arviointikirja tuli päivänvaloon maaliskuussa. Olin onnellinen.Oluthommia oli paljon. Yksi mieleenpainuvimmista tastingeista oli Brewdogissa, Stocholms Brewing Con tilaisuus. Oi, mitä happamia oluita!


Puhelimet tulivat skidien elämään. Pokemon Go, You Tube ja Spotify. Huoh. Sosiaalisen median maailman ja muutenkin puhelimen käyttöön liittyviä asioita on harjoiteltu tänä vuonna paljon.


Olin Hesarissa. Ja muuallakin. Olutta ja ruokaa pääasiassa. Olen otettu ja onnellinen, että oma filosofiani oluesta ja siihen yhdistettävästä ruuasta on saavuttanut myös media huomiota, vaikka kaikki eivät siihen uskokaan.


Aloitin Radio Helsingissä lauantain-aamuisin Santsikuppi-ohjelman. Haaveiden toteutuminen. Olen rakastanut tätä ohjelmaa. Musiikkia, paikallisuutisia, menoja ja kahvia. Lisäksi kaksi kirjaa; Viikon ruokakirja ja viikon kirja. Ohjelma on saanut minut myös lukemaan enemmän. Kiitos kaikille, jotka ovat kuunnelleet ja antaneet palautetta. Ohjelma jatkuu edelleen, klo 9-12 joka lauantai Radio Helsingin taajuuksilla.


Oma hoodini, Munkkisaari on rakas. Missä muualla asuu 3 minuutin päässä uimarannasta, ja 15 minuutin päässä Stockalta. Ihana, ihana Munkkisaari.Radiossa oli ollut tänä vuonna niin vieraana kuin toimittajana. Pidän radiosta mediana ja uskon että sitä kuunnellaan tarkemmin kuin katsotaan televisiota. Usein radiota kuunnellaan autossa tai podcasteja lenkillä, silloin tähän mediaan voi uppoutua. Haluaisin tehdä lisää radiota, jos se joskus on mahdollista.Kävimme Pyhätunturilla, kuten joka vuosi. Meille Pyhä on tärkeä, olemme tavanneet Mikan kanssa siellä ja viettäneet tunturissa superhetkeä niin ennen skidejä kuin heidän kanssaan. Molemmat lapset laskevat jo paremmin kuin minä, ovat isäänsä tulleet. Onneksi.


Oluthommista lempitapahtumiani on myös Punavuori Pub Crawl, joka yhdistää niin kotiseuturakkauden kuin hyvän oluen.


Sofia täytti tasavuosia. Onnea!


Vietimme taas lihatonta lokakuuta ja tein ruokaa Härkiksestä. Hyvää on, kun tietää miten käyttää.


Kävimme Mikan kanssa kaksistaan Tukholmassa. Parasta Omnipollo´s Hat bissebaari. Oi. Vietimme myös kesällä viikon ilman skidejä. 


Kulmillamme on maamieheni, unkarilaisen Ferin makkarapaja, Feris Sausages. Parasta makkaraa Suomesta, sanon minä. Feri ja Mika maistattivatkin bisseä ja makkaraa yhdessä. Täydellistä.


Vappuna Hietalahden Hallissa, Musaa ja Maistelua kera perheen ja kavereiden sekä Donut Island oluiden. Kippis!


Oluita on maisteltu tänä vuonna monta sataa. Tässä hyvää kamaa sekä Suomesta että  Norjasta.Tanskalainen pienpanimotapahtuma Copenhagen Beer Celebration, koettiin taas. Siinä me, olutmuskettisoturit! Katso myös top10-oluet tapahtumasta. Vastasin Sinebrychoffin Taste of Helsingin-osastokokonaisuudesta. Ja tietysti olin siellä töissä kolme päivää, noin 12 tuntia joka päivä. Ihanaa ja kuluttavaa....Juhannus vihdoin lämpimässä säässä Hartolassa. Ja Vääksyssä.Uusi oluttpahtuma heinäkuun alussa Rautatientorilla. Craft Beer Helsinki. 

Loman aloittajaisetkin oli. Ruisrockissa. Miten siellä on aina hyvä sää?Pienimmäinen oppi tänä vuonna pyöräilemään.
Kesäloma Unkarissa. Tänä vuonna superia; Nella ja Sofia oli myös!Päivä myös Budapestissa. Katso vinkit! 
Kesä oli myös perhettä. Unkarilaista, suomalaista perhettä.Aikani fudismutsina alkoi.Flow, ihana Flow oli taas.


Sain kustannussopimuksen kolmanteen kirjaan. Oi onnea. Ruokakirja nimeltään Ihan Ulkona. Sitä on kuvattu sisällä ja ulkona.Kaikki Ihan Ulkona-kirjan kuvaukset ei aina menneet putkeen. Katso vaikka! Retkeilimme koko perheen voimalla. 


Tein blogikamppiksen, jonka reseptejä olen sittemmin toistanut useasti. Ihania tahnoja mihin käyttöön vain! Rapujuhlat Hartolassa. Vuosittainen perinne.Hassut lapset kaupungissa. Me olemme kaupunkiretkeilijöitä, joten skidit ovat tottuneet asfaltinhajuun ja kaupunkitapahtumiin. Kuten tässä Teurastamolla.Syksyn olutherkku. 

Viides hääpäiväkin meni. Emme ole edelleenkään lähettäneet kiitoskortteja häävieraille. No, ehkä kymmenennen hääpäivän jälkeen sitten....


Bier-Bier, yksi parhaista olutravintoloista tänäkin vuonna. Siellä olut on aina uutta, mielenkiintoista ja hapanta. Henksu taas mukavaa ja asiantuntevaa.  Ravintoloissa on tullut hengattua sekä aikuis- että lapsiseurassa. Lapsien kanssa ravintolassakäymisestä piti kirjoittaakin Shaker-lehteen.The Curen keikka Hartwall-areenalla oli nuoruusvuosien täyttymys.Syksyistä risottoa on ollut tarjolla. Rakastan risottoa, mutta lasten mielestä se on lähinnä suolaista puuroa eli yök. Siksipä niistä saa tehtyä myös hyviä arranchinoja. Ne menevät skideille kyllä. 
Järjestin viimeistä kertaa Suomen Olutmestari-kilpailun. Onneksi en tiennyt sitä silloin itse, itku olisi tullut. Suomen Olutmestari on ollut vanhassa duunissani se ehdottomasti paras projektini. Onnea vielä Olutmestari 2017 Miika Korpela!

Viimeistä kertaa järjestin myös Olutexpon Sinebrychoffin osaston. Haikeaa. Mutta tänä vuonna nähdään Olutexpossa toisella tiskillä!Uusi oluttapahtuma HOP Artesan Brewery Weekend Nosturissa. Kävin, maistoin ja myinkin.


Ihana, ihana olutradio-ohjelmani Kippis näki päivänvalon.Paljon, paljon on tullut nautittua hyviä illallisia ja juomia ravintoloissa sekä kotimaassa että ulkomailla kavereiden ja perheen kanssa. Menkää ystävät ravintolaan, se on sielua hivelevää kun hyvä seura, ruoka ja juoma kohtaavat hyvän palvelun kera. Kuten loppuvuonna Kortterissa. 


Tein ensimmäisen blogivierailuni Hanna Soppa-blogiin. Aiheena joulun olutsuositukset.

Koko vuoden summaten: Koin ja opin monta kivaa ja hyvää asiaa. Opin myös ikäviä asioita siitä, että aina ei riitä vaikka olisit hyvä ja tekisit parhaasi. Mutta samalla opin sen, ettei omia periaatteita kannata myydä, eikä ketään mielistellä vaikka joku muu niin tekisikin ja vaikka tapahtuisi mitä. Tärkeintä on säilyttää oman itsensä kunnioitus ja usko siihen että osaa.

Vuosi on tuonut myös valitettavasti läheisen sairastumista ja muutaman muun surullisen asian, maailmanmenosta puhumattakaan.  Näin puoliksi ei-suomalaisena ja identiteetiltäni vahvasti unkarilaisena, seuraan hyvin huolestuneena suomalaisen yhteiskunnan kylmenemistä ja sulkeutumista.

Kokonaisuus 2016 jää loppujen lopuksi plussalle. Ihana perhe, mies, suku, kaverit ja kivat duunijutut.

 Tule 2017 ja ole vielä parempi!

2 kommenttia: