tiistai 20. joulukuuta 2016

Koko joulu Munkkisaaresta - vinkit


Ho, ho, ho.

Tässä alla koottuna jouluvinkkejä oluista, ruuista, lahjoista, herkuista, tekemisistä ja vaikka mistä Punavuori Gourmet-blogin vuosien varrelta. Plussana lopuksi myös paras piparkakkuresepti jonka tiedän. Joulu saa tulla!




Joulumusat - Santsikuppi 17.12.

Juomat - Siideriglögi

Juomat- Joulupöydän olutsuositukset

Juomat - Joulun olutkoulu

Joulupöydän kalat - Silakkarullat ja Lasimestarin Silli perinteiseen tapaan 

Joulun alkuruokapöytään- Puolukkagraavattua lohta, moderni rosolli ja paprikahilloke juustoille

Vaihtoehto kinkulle - Unkarilaisittain valmistettu kalkkuna 

Vaihtoehto kinkulle - Pistaasiporterkuorrutettu naudanpaisti

Vaikka lahjaksi - Joulun täytetty leipä 

Juustoille - Luumuhilloke

Joulujälkkäri- Mausteinen vaahterasiirappisuklaabrownie

Joulujälkkäri- Jouluinen toscakakku

Aattoillaksi - Joulutryffelit Pakila-style

Joulun naposteltavaksi - Paahdetut kastanjat

Lapsille - Jouluiset riisisuklaat 

Joulunajan tekemistä  - Talvipuutarha 

Pakollinen traditio - Joululeffat

Lahjaksi - Itsetehdyt ruokalahjat

Lahjaksi - Jokaiselle jotain - vinkit


Maailman paras pipariresepti Sofialta

1,5 dl siirappia, 200 g sokeria, 250 g voita, 3 tl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl neilikkaa, 0,5 rkl pomeranssin kuorta, 2 pientä kanamunaa, 1 tl suolaa, 2 tl soodaa, 5 dl vehnäjauhoja

Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri, voi ja mausteet. Anna jäähtyä ja vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Laita Jääkaappiin yöksi.  Ota aina pieni pala jääkaapista taikinaa ja kauli mahdollisimman kylmänä, koska taikina on hieman pehmeänpää kuin kaupan taikina ja siksi vaikeampi leipoa. Paista 200-asteessa noin 5-6 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti