Ho, ho, ho.
Tässä alla koottuna jouluvinkkejä oluista, ruuista, lahjoista, herkuista, tekemisistä ja vaikka mistä Punavuori Gourmet-blogin vuosien varrelta. Plussana lopuksi myös paras piparkakkuresepti jonka tiedän. Joulu saa tulla!
Joulumusat - Santsikuppi 17.12.
Juomat - Siideriglögi
Juomat- Joulupöydän olutsuositukset
Juomat - Joulun olutkoulu
Joulupöydän kalat - Silakkarullat ja Lasimestarin Silli perinteiseen tapaan
Joulun alkuruokapöytään- Puolukkagraavattua lohta, moderni rosolli ja paprikahilloke juustoille
Vaihtoehto kinkulle - Unkarilaisittain valmistettu kalkkuna
Vaihtoehto kinkulle - Pistaasiporterkuorrutettu naudanpaisti
Vaikka lahjaksi - Joulun täytetty leipä
Juustoille - Luumuhilloke
Joulujälkkäri- Mausteinen vaahterasiirappisuklaabrownie
Joulujälkkäri- Jouluinen toscakakku
Aattoillaksi - Joulutryffelit Pakila-style
Joulun naposteltavaksi - Paahdetut kastanjat
Lapsille - Jouluiset riisisuklaat
Joulunajan tekemistä - Talvipuutarha
Pakollinen traditio - Joululeffat
Lahjaksi - Itsetehdyt ruokalahjat
Lahjaksi - Jokaiselle jotain - vinkit
Maailman paras pipariresepti Sofialta
1,5 dl siirappia, 200 g sokeria, 250 g voita, 3 tl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl neilikkaa, 0,5 rkl pomeranssin kuorta, 2 pientä kanamunaa, 1 tl suolaa, 2 tl soodaa, 5 dl vehnäjauhoja
Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri, voi ja mausteet. Anna jäähtyä ja vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Laita Jääkaappiin yöksi. Ota aina pieni pala jääkaapista taikinaa ja kauli mahdollisimman kylmänä, koska taikina on hieman pehmeänpää kuin kaupan taikina ja siksi vaikeampi leipoa. Paista 200-asteessa noin 5-6 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti