torstai 26. helmikuuta 2015

Sisäfilettä salaatissa ja luumuvinegrette


Meillä on syöty kuivattuja luumuja aina, välipalana, makeannälkään tai muuten vaan. Unkarissa luumuja kasvaa joka paikassa ja niitä syödään sekä tuoreena että kuivattuna. Kuivattuja luumuja laitetaan siellä myös hyvin moneen ruokaan, joulukalkkunasta leivontaan asti.

Nyt kun sain Sunsweetiltä kasan pehmeän tahmeita, kuivattuja luumuja reseptihaasteseen, halusin kuitenkin tehdä jotain erilaista. Ei niitä luumureseptejä, mitä olen syönyt pienestä asti, vaan jotain uutta kivaa.

Niinpä yhdistin sisäfileen, salaatin, vinegreten ja luumun. Mukana myös vähän sinihomejuustoa, pähkinää ja omenaa.Sisäfilesalaatti luumuvinegretellä

 200-300 g sisäfilettä, 2 pnt salaattia, kourallinen saksanpähkinöitä, 150 g sinihomejuustoa.

Luumuvinegrette

1 omena kuutioina, noin 12-14 SunSweet-luumua puolitettuna, 1 dl oliiviöljyä, 1/2 sitruunan mehu, 3 rkl hunajaa (oman mielen mukaan), suolaa ja mustapippuria.

Sekoita vinegreten kaikki ainekset ja annan maustua ainakin tunnin, mielellään pari.

Paista sisiäfile palana kuumalla pannulla haluamaasi kypsyyteen (minä pidän siitä aika raakana), pese ja revi salaatit kulhoon. Leikkaa sisäfile ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä ja asettele viipaleet salaattien päälle. Heitä mukaan pähkinät ja murustele sinihomejuusto. Lopuksi pirskottele runsaasti vinegretteä päälle ja laita myös siinä olleet luumut ja omenat mukaan.

Aika kiva viikonlopun alkusalaatiksi. Juomana ehdottomasti joko luostarityylinen ale-olut kuten Malmgård Belge tai helppo, mehumainen punkku, kuten Barefoot Shiraz.

Luumut saatu Sunsweetiltä, kiitos siitä. Muut ainekset ostettu kaupasta.

2 kommenttia: