lauantai 7. helmikuuta 2015

Raakasuklaata ja intohimoa


Olin pari viikkoa sitten CocoVinin ja BPF:n tilaisuudessa kuuntelemassa raakasuklaan ja viinin yhdistämisestä. Paikalla oli kaksi todella hyvää puhujaa, viinien puolelta vanha tuttuni Jyrki Tarvonen ja raakasuklaan puolelta jo aiheen sanansaattajanksi muodostunut Jaakko Halmetoja.

Rakastan kuunnella niiden ihmisten puhetta, joilla on oikeasti intohimoa aihettaan kohtaan. Silloin puhujan silmiin tulee lämmin kiilto, lauseet joilla aihetta kuvataan ovat mielenkiintoisia ja  väliin kuulee puhujan henkilökohtaisia muistoja aiheesta. Näin kävi tässä tilaisuudessa.Puhuttiin kaikesta; raakasuklaan valmistuksesta, ruokavaliosta, terveellisestä elämästä, kohtuullisuudesta, viinin valmistuksesta, roséviinin ihanuudesta(rakastan kaikkia roséviinejä ihan periaatteesta), alkoholipolitiikasta, juoman ja ruuan yhteydestä ja hyvästä elämästä. Opin taas paljon, niin kuin aina asiaansa intohimoisesti suhtautuvilta ihmisiltä.

Raakasuklaasta sain reseptivinkkejä ja lisätietoa, joista kirjoitin mm. Helsingin Uutisiin jutun. TÄÄLTÄ JUTUSTA  löydät vinkit, miten tehdä raakasuklaata kotona sekä ylläolevassa kuvassa olevat raakasuklaa- pähkinä- merisuola&kaakaonips- ja gojimarjakohvehdit, kuten myös raakasuklaiset välipalapatukat ja raakassuklaa-teejuoman.

Suosittelen myös yhdistämään viinejä raakasuklaan kanssa, jos sille päälle sattuu. Näitä viinejä Jyrki suositteli maistamaan raakasuklaan kanssa;

Hedelmäisten raaka-suklaiden kanssa aivan ihana oli puolikuiva rosécava Espanjasta, Castellblanc Cava Rosado. Vähän mansikkaisen makea cava olikin täydellinen.  Tummempien raakasuklaiden kanssa taas mehumaisen hedelmäinen jenkki shiraz-punaviini, Barefoot-merkiltä. Molempia viinejä saa Alkosta.

Ps. Maistettiinhan me nuo raakasuklaakohvehdit myös oluen kanssa.  Tietysti. Oma suosikki oli Nognen O Kriek of Telemark, kirsikkaisen hapan, ihanaIHANA olut, jonka Nella toi Norjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti