sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kiitos Pro Gaala 2015


Ravintola- ja suurkeittiön omaa gaalaa, PRO Gaalaa, vietettiin taas tällä viikolla, tällä kertaa Wanhassa Satamassa. Harrin kanssa oltiin perinteisesti mukana juhlimassa, molemmat kun bloggamme Aromi-lehden sivuilla.

Eikä siinä kaikki, tänä vuoonna olimme myös lehdistö-tuomareina, jakamassa joukolla yhtä palkintoa.  Kiitos kunniasta!  Meidän lisäksemme lehdistötuomareina oli pitkän linjan ruokatoimittaja Tuomas Tanttu, oluttoimittaja ja Olutpostin päätoimittaja Mariaana Nelimarkka, ruokatoimittaja Kenneth Nars, etelä-Suomen Median julkaisupäällikkö Silja Tenhunen (jolla oli ihana vintage-iltapuku) sekä toimittaja Terhi Pääskylä-Malmström. Meillä oli yhdessä kyllä hauskaa.


Oma valmistautuminen jäi vähän lyhyeen, lähinnä puin juhlamekon ja douppasin yskivän itseni lääkkeillä suurin piirtein toimivaksi.  Harri näytti kyllä hienolta ja niin suurin osa muista gaalan vieraista. Ihanaa kun jengi panosti kunnolla, pitkät iltapuvut, smokit, sumusilmät ja kauniit kampaukset olivat enemmän sääntö kuin poikkeus.Jengiä oli paljon, kuulemma seitsemisensataa. Kauheasti tuttuja joka puolella, koko ilta meni vaan puhuessa, nauraessa ja shampanjaa juodessa. 

Järjestelyt toimivat hyvin; meidät oli jaettu kolmeen saliin ja PRO-palkintoja alan osaajille jaettiin vuorotellen joka salissa. Kuulostaa vähän vaivalloiselta, mutta isojen screenien ja hyvien juontajien toimesta homma meni todella hyvin. Tänä juonna juonnosta vastasivat hienosti Tomi Björk ja Jaana Pelkonen, mutta shown varasti kolmas juontaja, superhauska Niina Lahtinen. Kävipä lavalla meitä tervehtimässä myös Svetlana Rönkkö, vähän tuhmana.

Parasta gaalassa on kuitenkin alan osaajien palkitseminen ja onnellisuus. Itsekin monta vuotta alalla toimineena on hienoa, että ravintola- ja suurkeittiö-jengin kunniaa nostetaan ja palkintaan.  Ala on vaikea ja siellä keskitytään siihen, että asiakkailla on hyvä olla. Siksi on niin tärkeää että alan osaajia muistetaan myös. Ravintola-ala on kyllä paras ala.


Viiden ruokalajin illallinen aloitettiin possulla, joka oli hieman yllättävää. Ruoka oli kuitenkin hyvää, tosin annoksessa ollut possun ohimoliha kuulosti hassulta.  Possun kanssa oli olutta (joka oli vähän lämmintä) ja akvaviittia. Kippis! 

Toinen alkuruoka oli ihanan samettinen keitto ja pääruokana oli yrttikuorrutettua, juuri sopivan kypsää lohta.  Väliruokana sorbettia shampanjalla. Kaikki maistui.


Jälkiruuaksi todella kaunis suklaa-annos, joka oli niin hyvää, että teki mieli nuolla lautanen. En nuollut. Sen jälkeen alkoivat bileet,  jotka kyllä kestivät pilkkuun asti. Ihanaa oli.

Kiitos Aromi-lehti.

Ps. PRO Gaalassa olen viihtynyt jo monasti, katso vaikka 2014 ja 2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti