lauantai 27. joulukuuta 2014

Unkarilaista talviruokaa

Unkarissa joulun jälkeen syödään aina hyvä ja tuhti talviruoka, johon tulee paljon paprikaa, lihaa ja hapankaalia. Tämä ruoka on täyttävä mutta kuitenkin hapan, joten se on ihanaa vaihtelua joulun jälkeen. 

Ai että kun maistuu jouluherkkujen ja pulkkamäen jälkeen!




Unkarilainen kaalipata eli töltött káposzta

Tarvitset 500 g sika-nautajauhelihaa, 1 kanamuna, 500 g hapankaalia, 1 pieni sipuli silputtuna, 2 dl keitettyä riisiä, 10 cm pötkö chorizoa viipaleina, 3 rkl makeaa paprikajauhetta, kuivattua meiramia, suolaa, mustapippuria, öljyä paistamiseen, noin 3 dl vettä.

Sekoita liha, kanamuna, riisi, 1 rkl paprikajauhetta, meirami, suola ja pippuria. Tee massasta pieniä lihapullia. Freesaa sipuli öljyssä kattilassa. Lisää chorizoviipaleet ja kuullota. Lisää sitten 2 rkl paprikajauhetta ja anna kuullottua vielä hetken. Laita pataan pari ruokalusikallista öljysipuliseoksesta, sitten kerroksen hapankaalia, päälle lihapullia, taas kerros hapankaalia, sitten pari ruokalusikallista ölyysipuliseosta, ja sitten lihapullat, sitten kerros hapankaalia, ja sitten loput öljysipuliseoksesta. Kaada vetta juuri sen verran että kaikki lihapullat peittyvät.

Anna ensin kiehahtaa liedellä, ja sitten kypsyä kansi kiinni pienellä lämmöllä noin tunnin verran.

Tarjoa kuumana rapeakuorisen leivän kanssa, jos pidät tulisesta ruuasta, niin lisää päälle vähän chiliä. Joissain osissa Unkaria, padan päälle laitetaan vielä nokare creme fraichea.

NAM.

2 kommenttia:

  1. Tätähä täytyy koittaa heti huomenna! 7.1 lähtö Unkariin 2kk työharjoitteluun juurikin kokkiopintoihin liittyen.. Näyttää ja kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Nämä sun unkarilaiset reseptit on ihania!

    VastaaPoista