sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Suomalainen joulu Munkkisaaressa


Koska unkarilaisuus vallitsee jouluperinteitämme myös jouluruuassa, meidän perhe ei ole ikinä viettänyt suomalaista ruokajoulua.  Tänä vuonna vietimme sen ensimmäisen kerran, koska sain Atrialta osana blogi-kamppista ison laatikon suomalaista joulurukaa.

Niimpä vietimme eutkäteisjoulun Munkkisaaressa.Muokkasin hieman Atrian rosollia.Tässä pöydässä se oli lämmitettynä ja vuohenjuustolla tarjottuna.Lämmin rosolli vuohenjuustolla

1 pkt Atria Rosollia, 200 g vuohenjuustoa. oliiviöljyä

Voitele uunivuoka öljyllä ja kumoa rosolli siihen. Laita uuniin 180 asteeseen noin 15 minuutiksi. Lisää sitten murusteltu vuohenjuusto rosollin pinnalle ja anna olla uunissa vielä 10 minuuttia. Tarjoa heti.Tietysti oli myös saatua sienisalaattia ja oman maman tekemää lohipiirakkaa. (klik)Saadut laatikot lämmitettiin pienen kermanlorauksen kanssa, pöytään viipaloitiin vähän kalkkunaleikettä.

Koko pöydän kuningas oli blogikampanjaan tehty pistaasi&portterikuorrutettu paahtopaisti (klik). jonka kanssa oli rosmariinipaahdettuja perunoita.

Rosmariinipaahdetut perunat

Noin 6-7 perunaa viipaloituna, oliiviöljyä, suolaa, tuoretta rosmariinia.

Liota viipaloituja perunoita vedessä ainakin puoli tuntia, huuhtele ja kuivaa ne. Näin perunoita tulee rapsakampia, kun tärkkelys irtoaa. Pyörittele perunat rosmariinissa, suolassa ja öljyssä. Paista 200 asteessa.


Sitten syömään! Juomana pääsääntöisesti olutta, katso suositukset (klik).Jälkiruuaksi vaahterasiirappi&suklaa-kakku (klik) ja herrasväen pikkuleipiä.Sitten oli hyvä hymyillä. Vatsat täynnä.

Laatikot, kalkkunafileet, sienisalaatin ja paistin sponssasi Atria. Kiitos siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti