torstai 4. joulukuuta 2014

Koe amerikkalainen joulu Helsingissä


Kun hotelli Klaus K. kutsui minut monien muiden bloggareiden kanssa käymään ja testaamaan American Christmas Grill-buffansa, olin onnessani. Rakastan amerikkalaista joulua! Sitä kimalletta, siirappista fiilistä ja ruokaa!Hauskasti joka pöydässä oli erilainen lumisadepallo. Tykkään.Alkuruokia oli paljon. Omat suosikkini olivat todella ihanat leikkeleet, ihana kaalisalaatti, mustariisi-salaatti, Cobbin salaatti ja todella maukas kuca-ceviche. Mutta kaikki muukin oli todella hyvää. Otin alkuruokia kaksi kertaa.Alkuruokien kanssa oli kahdenlaista viiniä, joista varsinkin tuo oikeanpuoleinen sopi kaikkien alkuruokien kanssa.Pääruuaksi saa valita; sisäfilepihviä, kalkkunanakoipea, kuorrutettua taimenta, ylikypsää possua tai kurpitsaravioleja. Maistoin kaikkea. Olen syönyt koko ikäni kalkkunaa jouluksi ja voin sanoa, että tämä kalkkuna niin veti vertoja oman mamani tekemälle. Ja pihvi oli ehkä yksi elämäni paras.

Lisäkkeet valitaan erikseen myös. Minä pidin itse eniten rosmariini&sitruunasuolalla maustetuista Asterix(?)-perunoista. Voi vitsi, kun en kysynyt, mistä tuo perunoiden nimi tulee....Pihvin kanssa toimi hyvin kuvan 2011 Seven Fallsin Merlotin kanssa. Oi.Söin ihan liikaa. Kun oli pakko. Kun oli hyvää.
Silti jäi tilaa jälkiruualle. Kuvassa näkyvän banaanikakun maapähkinäkuorrutusta olisin voinut syödä suoraan lusikalla kulhosta. Vaikka litran.  Sitten oli kiva välillä maistaa raikasta lime-vadelmamoussekakkua. Ja päättää koko homma juustoilla.

Nam. NAM. Katso koko menu (klik).  Ja mene. Et kadu.

Kiitos Klaus K.lle tarjotusta ruuasta, viineistä ja fiiliksestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti