sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Katkarapuja&papuja nopeasti - step by step!


Seuraa taas nopea ja hyvä arkiateria. Papuja, vihanneksia ja katkarapuja keiton muodossa. Tätä meillä syödään jossain muodossa joka viikko. 



Lisänä piparjuuritahna, joka tuo keittoon vähän raikastusta.  Perinteinen unkarilainen yhdistelmä muuten; pavut ja piparjuuri.

Tähänkin ruokaan käytin niitä Fiskarsin Functional Form-keittiövälineitä, joita sain blogin kautta. Edellinen arkiruoka-postaus löytyy TÄÄLTÄ.

Tämä ja edellinenhän on:

Yhteistyössä Fiskars

Noniin. 

Keittoon tulee: 4 perunaa, 2 porkkanaa, 1 sipuli, pari ylikypsää tomaattia, 1 rkl tomaattipyrettä, oliiviöljyä, 1 rkl paprikapyrettä tai saman verran makeaa paprikajauhetta, vettä noin 7 dl (tai kasvislientä), 1 rkl palmusokeria, 250 g isoja katkarapuja, 2 dl valmiiksi keitettyjä luomupapuja (mielellään ruskeita), 1 tl kuivattua meiramia, suolaa ja pippuria.  Chiliä voi laittaa, jos kaikki syöjät sen kestävät.

Piparjuuritahnaan tulee: Noin 2 cm pala piparjuurta, 2 rkl kiehuvaa vettä, noin 2 dl tuorejuustoa, suolaa ja pippuria.


Ensin kuoritaan perunat, porkkanat ja piparjuurta raastettava määrä. Sain Fiskarsilta uuden kääntyväteräisen kuorintaveitsen. En ole tälläista ennen käyttänytkään! Aika näppärä.

Laita myös katkaravut sulamaan, jos käytät pakastettuja.  Ja huuhdo pavut runsaassa vedessä.


Sitten leikkasin söpöllä vihannesveitsellä perunat ja porkkanat vaihteen vuoksi suikaleiksi. Ja sipuli pienennetään. Tietysti.



Sitten raastetaan piparjuuri, laitetaan sen hetkeksi kiehuvaan veteen, puristetaan kuivaksi ja sekoitetaan tuorejuustoon. Suolaa ja pippuria perään. 


Hehkutin viime arkuruoka-postauksesakin Fiskarsin raastinta, ja nyt täytyy tehdä sama. Tämä raastin oli kääntyvine terineen ihan kingi. Menee pieneen tilaan, raaste on juuri sopivaa, ja kääntyvän terän takia raastinasennon saa säädettyä. Oujes.

Raastelun ja paloittelun jälkeen öljyä pannulle, ensin sipuli, sitten muut vihannekset. Freesaa hetki. Sitten mukaan paprikajauhe, tomaattipyre. Hetken voi kuullottaa, sitten vettä ja kunnolla huuhdellut pavut. Anna kiehua noin 10-15 minuuttia, että kasvikset ovat kypsiä. Mausta sokerilla ja suolalla, pippurilla makusi mukaan(chili tähän väliin, jos haluaa laittaa). Lopuksi lisää ensin kuivattu meirami, ja hetken päästä katkaravut.


Valmista! Aikaa meni vajaa 20 minuuttia. Tarjoile oikein kuumana piparjuuritahnan kera.

Äänestäkää tätä reseptiä TÄÄLLÄ. Jos äänestätte minua tai muita herkku-arkiruokia, joku meistä voittaa 500 euroa Fiskarsin tuotepalkinnon, jossa on vaikka mitä keittiötuotteita ja Edge-veitsiä telineineen. Kelpais kyllä. Toinen ja kolmas äänestyksessä pärjännyt saa myös noin 300 euron arvosta Fiskars-keittiökamaa.

Ja teidän äänestäjien kesken arvotaan myös kolme tuotepalkintoa, arvo 300 euroa. Jes. Äänestä siis, niin voi itse voittaa!

Ps. Tiedän, että tuo musta kauha on oikeasti kastikekauha, mutta Andi nimesi sen "lasten keittikauhaksi", joten me käytetään sitä nyt sitten kuitenkin ihan keittoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti