keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Johan&Nyström Skattalla - ihan kuin Köpiksessä!

Vihdoin olen löytänyt paikan, jossa voin lievittää Kööpenhaminan ikävääni.

Tämä paikka on Skattalla, Kanavarannalla. Johan&Nyström

2004 perustettu paikka, johon olen tehnyt matkaa jo vuoden verran. En vaan ole päässyt Punavuoresta Skattalle asti.

Nyt pääsin. Kannatti.Kahvila on ihana sekoitus tiiliseinää, rosteria, värikästä pintaa ja liitutaulua. IHANKUINKÖPIKSESSÄ. Tarjolla kahvia sekä paikan päällä että mukaan. Ja kahvintekovälineitä myös kotitarpeiksi.Katsokaa noita mattoja. Haluan noi. Meille. 

 

Ja toi sareista tehty palli on unelmalistalla.  Kahvi on todella hyvää, mutta se paahdetaankin hitaasti 1950-luvun paahtimella. Perinteet, you know.

 

Tietysti valikoimissa  on myös suuri määrä luomuteetä, maustettuja ja maustamattomia.Teen ja kahvin kanssa voi sitten istuskella sohvilla ja palleilla. 

 

Tilattiin latet, espressot ja juustoleivät (oli vielä #lihatonlokakuu, olisi saanut kinkullakin). Hassusti leivät oli kääritty sanomalehtipaperiin. Hauskaa. Samanlainen lamppurykelmä oli Kööpenhaminassakin jossain kahvilassa. En van muista missä.Jälkiruuaksi minttusuklaa-raakakakkua. Oi. Siellä oli myös tiramisua, vadelma-suklaakakkua, kookoskakkua ja muuta.  Olisin voinut syödä kaiken.Kesällä terassikin on varmaan ihana. Nyt oli vähän kylmä.....Näköalakin kahvilasta on "ihan kiva"....

2 kommenttia: