sunnuntai 19. toukokuuta 2013

American cider pancakes& maplestawberries - ja kesäpartsi


Parveke on vihdoin kesäkunnossa. Vihdoin.

Siellä on siivottu, mun mama siivosi, hävettää, laitettu kalusteita ja siellä on kasveja. Kyllä. Timjami ja ruohosipuli kaupasta, Tyden siemenstä kasvatetut, ei ole helppoa,  mansikka- ja tomaatintaimen, ruusu, ja joku keltainen kukka, jonka Atti hakkasi melkein kuoliaaksi tuuliviirillä.  Eli puutarhasta puhutaan.

Joten nyt parvekkeella kelpaa olla. Ja syödä. Amerikkalaisia siideri-pannukakkuja vaahterasiirappi-mansikoilla. Ja lattea tietty.

OI.
Amerikkalaiset siideripannukakut ja vaahterasiirappi-mansikat
Taikinaan tulee 1 dl maitoa,4 dl turkkilaista jugurttia, 1 dl voisulaa, 2 kananmunaa, 1,5 dl perusjugurttia ja 1 dl (alkoholitonta) omenasiideriä, 5 dl jauhoja, 1 tl soodaa, 1/2 tl leivinjauhetta, 1 rkl sokeria, 1 tl suolaa. 

Sekoita maito, jugurtit, siideri, huoneenlämpöinen voisula ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä. Anna seisoa noin 10 minuuttia. Lämmitä sillä aikaa valurautainen blinipannu. Paista runsaassa voissa. Satsista tulee 4 isoa tornia pikkuisia makoisia amerikkalaisia pannukakkuja.  

Vaahterasiirappimansikoihin tulee rasiallinen tuoreita tai paketillinen pakastemansikoita, mun piti käyttää pakasteita, kun unohdin että helluntaina kaupat ovat kiinni, 1 dl vaahterasiirappia, loraus ginger alea.

Keitä kokoon hetki ginger alea ja vaahterasiirappia. Pilko mansikat ja valele ne jäähtyneellä liemellä. Syö pannukakkujen kanssa. Jos jää, käytä smoothiin.Otin parvekkeella kyllä myös iltaoluen. Sinne kun paistaa ilta-aurinko. Jees.

Ps. Kivikasa edessä on Andin kivipuutarha. Makes sence.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti