keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Syksyn reseptit oluella!


Syksyä on vielä jäljellä. Kun nämä reseptit kuvattiin ihanan Liisan kanssa, syksy oli vasta alussa.

Ei ollut vielä pimeitä iltoja.

No nyt on. Mutta syyssalaatti on yhä jees.


Syyssalaatti olut-puolukkavinegretellä

2 pnt erilaisia salaatteja, 3-4 luumua, 200 g sinihomejuustoa, kourallinen saksanpähkinöitä, kourallinen paistettuja kantarelleja


Puolukka-vehnäolutvinegretteen tulee; 1 dl puolukoita survoksena, 1 dl  vehnäolutta, 2 rkl palmusokeria tai ruokosokeria, 1 rkl balsamicoa, 2 rkl oliiviöljyä, suolaa ja pippuria


Sekoita vinegretten ainekset ja laita hetkeksi kylmään. Pese ja revi salaatti. Freesaa kanttarellit öljyssä. Halkaise luumut ja ota kivi pois, sekoita salaattiin. Murustele sinihomejuustoa päälle. Paahda saksanpähkinöitä hetki kuumalla kuivalla pannulla ja jäähdytä. Lisää pähkinät salaattiin. Pirskottele kaiken päälle puolukka-vehnäolutvinegretteä. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.

Jos kurkkaat TÄNNE, näet myös paahtopaistin, kanttarellivoin, oluttattien, sienirisoton, tuplasuklaakakun ja siideripavlovan reseptit. Ja Liisan kauniit kuvat.

Kyllä työnteko on välillä nastaa.

1 kommentti:

  1. Vehreä tonnikala-raejuustosalaatti


    resepti


    Ainekset 1 tlk tonnikalaa vedessä 200 g/purkki raejuustoa (rasvaa max 1.5) puolikas iso paprika (tai yksi pieni) 1 keräsalaatti 1 suolakurkku 1/2 pieni Sipuli mustapippuria tuoretta persiljaa Ohjeet Sekoita tonnikala ja raejuusto. Mausta seos mustapippurilla ja persiljalla. Jätä hetkeksi maustumaan. Pilko sillä aikaa sipuli, paprika, salaatti ja suolakurkku. Sekoita ainekset...

    VastaaPoista