perjantai 26. lokakuuta 2012

Jos ostat yhden ruokakirjan tänä syksynä....


Osta erilainen ruokakirja: Maarit Knuuttilan teos Kauha ja kynä, keittokirjojen kulttuurihistoriaa.



Kirjassa esitellään  ruoanlaiton, reseptiikan ja keittokirjojen vaiheita ja samalla käydään läpi ruokakulttuurin historiaa eurooppalaisen keittiön syntyajoista tähän päivään asti. Historioitsijan sydämeni oikein läikähteli, kun selailin teosta.  Samalla käsitellään myös ruuanlaiton ja reseptiikan muuttuvaa termistöä ja kieltä.

Kirjasta saa fiiliksen, millaisia muutoksia suomalaisessa keittiössä on tapahtunut viimeisen sadan vuoden aikana ja mihin suuntaan ruokakulttuurimme on kehittynyt. Tykkään. Ja suosittelen.

Jos menette kirjamessuille tänään (voi kun minäkin ehtisin), niin mun mama on keskustelemassa unkarilaisten ja suomalaisten kulttuuriperinnöstä tänään. Aikataulun voi kurkistaa TÄÄLTÄ.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjavinkistä, vaikutti heti todella kiinnostavalta!

    VastaaPoista
  2. Kivaa, mustakin kirja on todella mielenkiintoinen
    Toivottavasti pidät!

    VastaaPoista