keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Mangiare i Roma (menikö väärin?)


Ravintoloita, kahviloita. Roomassa. Joka paikassa. Pakkohan sitä oli istua (melkein) kaikissa.


Ihan hotellin vieressä, Via Piaven ja Via Calabrian kulmassa oli perinteinen lounaskahvila, joka tosi oli auki 24 h.


Lounaskahvilassa oli PALJON hyvää ruokaa sekä mukaan että paikan päälle.

Ja ihana kahvi. Pizza  näyttää köyhältä mutta oli maukasta.


Sandwich-paikkoja oli paljon.


Hauska tapa "kolmiosänyissä" (ne oli täällä neliöitä) oli se, että ne oli leikattu auki niin, että täytteet näkyy heti. Kaunista. Tämän aion "lainata" johonkin duunijuttuun.


Via Ripalla il Piccolo Bistrot. Iltaisin oli niin lämmintä, että pystyi istumaan ulkona.


Piccolo Bistrossa oli vähän isompaa antipastoa. Erinomaista. Valkoiset eivät ole kanamunia, vaan buffalomozzarellaa. Kaikissa iltapaikoissa, missä olimme oli huomattavan lihapitoinen antipasto. Ei haitannut yhtään. Leipä on paahdettu artisokka-bruchetta.


Via Ripalla oli myös sympaattinen kahvila-viinibaari, Cafe 26.


Vaikka meille oli lämmintä (25-27 plus), roomalaiset hiihtivät takit päällä. Ja söivät kuumia, paahdettuja kastanjoita. Rakastan näitä. Onneksi talvella niitä saa Suomestakin.


Paikallisten tapa oli mennä töihin aikaisin ja hypätä kymmeneltä aamulla ottamaan väliespressot johonkin kahvilaan. Silloin espressot huitaistaan aina tiskillä nopeasti.


Oli Roomassa modernia safkaakin. Ops! Via Bergamo 56, tarjoili fuusio-kasvisruokaa, smoothieta, ihania leipiä ja kasvismehuja.

Opsin sisustus oli aika pelkistettyä...


Rooma paras jädepaikka löytyi läheltä Fontada di Treviä, Gelatorio Valentino Via del Lavatorelta. Me käytiin joka päivä.

Parasta pistaasijädeä mitä unkarilainen serkkuni oli syönyt. Ja Unkarissa pistaasijädeä on kaikkialla. Muut jäätelöt olivat myös NIIN hyviä. Appelsiinisuklaa yksi parhaimmista jäätelöistä ikinä.


Hauska ruokapaikka Espanjanlaisten portaiden lähellä keskustassa, pienillä kujilla, Hostaria al 31.


Siellä nautittiin mehevä tomaatti-mozzarellasalaatti, ja huurteista viiniä lounaaksi. Ja pastaa. Ja jälkiruokaa. Mustikka-pannacotta, I remember you.

Hostaria al 31 vierestä löysin suklaakaupan. Ihan helpon niminen; Quetzalcoatl Chocolatier tarjoili käsintehtyjä suklaakonvehteja ja macaroneja. Nimi viittaa asteekkeihin, näin luulen.

Anyway, suklaa oli hyvää, joten kannattaa käydä. Via delle Carozze 26.

Lempipaikaksemme valikoitui Via Bergamo 50ssa oleva Al Padovano. Hauska pieni paikka, erinomainen talon viinin ja hauska tarjoilija, joka ensimmäisen kerran jälkeen muisti meidät, suositteli juuri oikeita annoksia ja toi talon puolelta limoncelloa.


Paikassa oli todella hyvä carpaccio. Ja ISO. ja kuulemma meidän Rooman paras tulinen pasta.

 

Galleria de Borghesen puistossa oleva Casina del Lago-kahvila oli kaunis. Ja hyvä. Tosin tarjoilijatytöllä oli vähän huono päivä, mutta eipä se haitannut. Puistomaisemat ovat niin kauniit, että jos kahvi on hyvää, ei muu haittaa.


Cul de Sac on pieni brasseria Piazza Navonen ja Campo di Fiorin välissä olevalla pikkukujalla. Kiva. Alue on mutenkin hauskaa, täynnä pieniä antiikkiliikkeitä ja kahviloita.Löysin cupcake-myymälänkin, Made Bakeryn. Lähellä Panthenonia, Via dei Coronarilla oli supersöpö pieni kuppikakkukauppa, jota pitää kaksi roomatarta. Hauska olivat mm pistaasi-minicupcaket, joissa oli lusikka erikseen kuorrutuksen syömistä varten....


Pitihän sitä pizzaakin syödä. Pari kertaa...

Kävimme ravintoloissa ympäri Rooman keskustaa. Kävelimme paljon, ja näin sai hyvän käsityksen keskustan laajasta ravintola-tarjonnasta.

Ravintoloita valitessamme olin etukäteen katsonut muutaman hauskan paikan, mutta eniten menimme asenteelle go with the flow. Roomassa hyviä ravintoloita ja kahviloita on ihan joka paikassa. Ainoa mitä emme tehneet, oli se, ettemme syöneet missään paikassa, joka oli ihan jonkun ison nähtävyyden vieressä. Muuten valitsimme paikat sen mukaan, mikä näytti kivalta. Emmekä pettyneet.

Ps. Hassua oli että monessa roomalaisessa ravintolassa käsienpesu-hana toimi pedaalilla!

5 kommenttia: