lauantai 8. syyskuuta 2012

Beers&Urban BBQ at Wallabout

Juuri viikko sitten grillasimme kesän viimeistä kertaa. Oli beer&urban bbq-sessari taas. Nyt Vallilassa. Nellalla.

Näiden yhteisten sessareiden päätarkoitushan on grillata hyvää ruokaa ja yhdistää se oluen kanssa. Ja onnistuihan se taas.

Oli bissee, äyriäistä vaniljamarinadissa, skidejä, melonisalsaa, rankkasadetta, pikkuautoja, pihagrillattua halloumia, palmusokeripossua, kumisaappaita, maapähkinäkastiketta, Hello Kitty, saunaa, juustokakkua,  pyjamat, punaherukka-kastiketta, juustoja ja lisää bisseä.


Alkupalaksi tehtiin grillattua halloumia&melonisalsaa. Nellan salsaan tulee hunajamelonia, hunajaa, suolaa ja chiliä. Excellent!

Ja sitten vanilja-olutmarinoituja jättikatkarapuja; Parikymmentä jättikatkarapua, 3 dl Copenhagen-olutta, 1 vaniljatanko, 3 rkl palmusokeria, 1 chili, 1 rkl kookoshiutaleita, suolaa ja pippuria. Sekoitetaan marinadi ja annetaan rapujen kylpeä siinä pari tuntia.



Ja sitten grillattiin RANKKASATEESSA. Nellan piha onneksi ihana, skidit sai möyriä hiekkalaatikossa ja juosta ympäriinsä.


Nellan pihalla kasvaa jopa yrttejä. Ihistä.


Puolen tunnin grillaamisen jälkeen oltiin AIKA märkiä. Koko jengi.

Sitten syötiin. Ravut ja Kronenbourg-olut, sekä halloumi ja Hoegaarden-olut. Todella jees.

Ja pääruuan kimppuun; Hauki-ruusukkeet voipaperissa.


Haukiruusukkeet ovat niin kauniita ja helppoja.

4 ruodotonta hauki/lohi/kuha/ muu kalafilettä pitkittäin halkaistuna, voipaperia, liemeen tulee 1/2 limen mehu, 1/2 dl KOFF-olutta, 2 tl seesaminsiemenöljyä, 2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna, 1 sitruunaruohonvarsi viipaloituna, puolikas chili viipaloituna.  Sekoita liemi. Kiedotaan yksi kalafile yhteen ruusukkeeksi kaksinkertaisen voipaperipalan päälle. Lusikoidaan lientä päälle. Sidotaan nyytiksi märällä puuvillalangalla. Sitten grilliin noin 10 minuutiksi. 

Samalla vallattiin Nellan asunto. Tässä asunto ennen pikku aa-invaasiota:
 

Ja tässä asunto tunnin aa-oleskelun jälkeen:


(Hahaa, hello Kittyjä löytyi päiviä session jälkeen.)


Saunomisen jälkeen grillattiin taas. Haukinyytit ja pinta possun ulkofileeseen.

Sitten laitettiin possu uunivuokaan, hierottiin 2 dl palmusokeria päälle ja laitettiin uuniin 150 astetta, noin puoli tuntia. Voilá, palmusokeripossua!


Lihasta tuli erinomaista. Suolaista ja makeaa. Rapeaa ja mehevää.

Pääruuan kanssa oli myös riisiä sekä maapähkinäkastiketta. Nellan mielstä kastike oli niin hyvää, että sitä voisi syödä lusikalla. Olin vähän samaa mieltä.

Kastikkeeseen tuli 1 dl maapähkinävoita, 1/2 dl sweet chili-kastiketta, 1 rkl limemehua, 1/2  dl KOFF-olutta ja pari tippaa Tabascoa. Sekoita ainekset ja säätele tulisuus Tabascolla. Jätä kylmään hetkeksi. Pääruuan kanssa juotiin Hoegaardenia, Leffeä, Brooklyn American Alea ja Franzisnaker Kristallia.  Leffe ja possu oli taivaasta, samoin Hoegaarden ja kalanyytit. Eikä ollut huono Brooklyn American Alekaan palmusokeripossun kanssa.


Jälkiruuaksi, lasten jo nukkuessa juustokakkua, Viinitarhuri- , Blue Castello- ja Mustapekka-juustot. Ja Leffe Blondea, Grimbergeniä, Brooklyn Moster Alea ja Sinebrychoffin Porteria.

Oikeesti juustokakku ja luostari ale, nam. Sinihomejuusto ja Viinitarhuri tykkäsi Brooklyn Monster Alesta. Ja Portteri tykkäsi kaikesta.

Lopuksi Brooklynin Black Opps. Kuningasta. Niin kuin koko iltakin.

Thank you Wallabout!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti