maanantai 3. syyskuuta 2012

Teurastamoa ja Helsingin historiaa. Ja arvonnan voittaja!

Pakkohan minukin oli vaeltaa Kalasatamaan katsomaan uutta Teurastamoa. Koko perhe vaelsi myös. Ja vielä pari lainalastakin oli mukana.


New Yorkin Meatpacking District ja Kööpenhaminan Kodbyen ovat vieneet sydämeni, joten rakastin tätä miljöötä myös.  Paikka on hieman uudempi, kuin kaimansa, rakennettu 1932. Viimeinen teurastus on täällä tehty 1992.


Itse rakennus on kuulemma säilynyt melkein alkuperäisenä. Täällähän, niin kuin muissakin alkuperäisissä teurastamo-alueissa, oli oma rautatie, joka kuljetti karjan.


Nyt täällä on Kellohalli, jossa oli sunnutaina keittiövälinekirppis(seuraava 23.9.). Muuten siellä on kiva ravintola. Kuulemma loistava sienikeitto. Hyvännäköisiä voileipiäkin oli.


 Ja pihalla kasvoi vihanneksia ja kukkia. Tykkään.

Käy katsomassa: www.teurastamo.com.


Löysin Kalasatamasta myös Panimokadun. Ja yritin selvittää koska tässä on ollut panimo. No, tällä alueella niitähän on ollut useita; ensimmäinen Södernas Ölbryggeri jo vuodesta 1872 lähtien (Sinebrychoff osti sen ja lopetti 1917.hups.), toinen taas vuodesta 1896, nimeltään Hermannin Panimo. (Sinebrychoff osti panimon 1932 ja lopetti sen. hupshups.)

Aika mielenkiintoista historiaa.Me mentiin sitten kotiin syömään kesän viimeiset mansikat ja kermavaahtoa. Ja vähän punaherukoita.

LOPUKSI:

Arvonnan voittaja on ratkennut. Tällä kertaa random.org arpoi voittajaksi JONSKUN. Joten laita meiliä anikomaria@hotmail. com, niin saat Navy Blue retkiruokasetin pakettina lähetettynä Camusta!

Onnea voittajalle!

3 kommenttia:

  1. Moikka huomattiin tuossa yhessä Blogissa että teillä on noita haisaappaita joten kysyisimmekin että kuvassa näkyvät vaaleansiniset/valkoiset haisaappaat olisivat juuri sellaiset mitä etsimme Marikalle polttareihin kun se menee naimisiin ja mitä käytetymmän näköiset saappaat on sitä parempi vain ;-)Joten kysyisimmekin voitaisiinkos ostaa nuo saappaat teille sopivalla hinnalla tieteskin pliis olisi oikein mukavaa jos näin :-) Meilailettehan kiitos terkuin Maarit ja Timppa Larusta ! thankaniemi2@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Voi, ei omistajat saappaistaan luovu. Vaaleansiniset on Keravan Prismasta ja valkoiset Sokokselta Helsingin Mannerheimintiellä. Aika nopeasti menevät käytetyn näköiseksi, valkoiset oli kaksi päivää ennen kuvaa ostettuja.....

    VastaaPoista