keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Viimeiset talvipäivät ja unkarilainen kaalipiirakka!


Viimeiset talvipäivät hiihtoleskenä maman luona Munkkivuoressa.




Veljeni Atin lempikahvi; kuumaa espressoa sokerilla ja vaniljajäätelöä.  Keväthuivin kutominen aloitettu. Kollegani Emma innosti.




Vielä oli lunta.



Sorsat on jo liikkeellä.



Paras kaalipiirakka ever. Unkarista.

Taikina
200 g jauhoja, 100 g voita, 1 kanamuna, 10 g hiivaa, 1/2 dl maitoa, (loraus piimää tai 1 rkl rahkaa), öljyä.

Kaalitäyte
1/2 kaali raastettuna, 1/2 tl kuminaa, suolaa, öljyä

Suolaa raastettu kaali. Anna seisoa kun teet taikinan.

Te taikina liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sitten kananmuna, alusta jauhot ja lisää voi. Jos taikina tuntuu kuivalta, niin lisää vään piimää tai rahkaa.

Puristele kaali kuivaksi. Paahda hetki kuminansiemeniä pannulla öljyssä, lisää sitten kaali. Laita pannun päälle kansi, niin että kaali hautuu  pehmeäksi.

Jaa taikina kahteen ja kauli kahdeksi levyksi. Levitä kaali toisen levyn päälle tasaiseksi ja laita toinen levy päälle. Pistele haarukalla reikiä. Voitele reilusti öljyllä. Paista uunin keskiosassa, 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Nyt ei tarvinnut edes itse tehdä. Mama teki. Se on parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti