Juhlittiin railakkaasti salaattien, vaahtokarkkien, mehun ja lapsilauman keskellä.
Ja synttärikakkuna juustokakku. Mangokiilteellä.
Minussa on joku vika, koska itse en pysty tuottamaan liivatteella juustokakkua. Siksi "tilaan" Taralta aina tätä juustokakkua, joka on ihanaa. Taran tekemänä.
Juustokakku
Ainekset noin 24 cm irtopohjavuokaan:
Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1-1 1/2dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa
'
Kuorrute:
2dl mangososetta (esim Piltti tms)
2 liivatetta
2 rkl vettä
Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.
Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka. Koristele hedelmillä.
Tara on napannut ohjeen blogista nimeltään Ruokaohjeita ja herkkuja á la Marie.
Syönnin jälkeen komennettiin isot lapset ulos, istuttiin, juotiin kahvia ja juteltiin. Ja Mika oli tietokone-nero. Oli kivaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti