lauantai 21. tammikuuta 2012

Kimaltavat muffinssit ja kyseenalaista koristelua


Muffinssit ovat parhaita. Ja niin helppotekoisia.

2 dl sokeria,  1 dl öljyä, 2 kananmunaa, 5 dl jauhoja, 1 tl soodaa, 1 dl rusinoita, 1 dl pähkinöitä, 1 tl vanijasokeria, 1 dl omenamehua, 1 dl kermaa tai maitoa. (minä laitoin myös joulun hedelmäkakkuinnostuksesta jääneet sukaatit).

Liota rusinat omenamehussa. Vatkaa sokeri ja öljy, lisää munat vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista, sekoita, lisää kerma, purista rusinat kuiviksi ja lisää jäänyt mehu taikinaan. Sekoita. Lisää loput jauhot, rusinat ja pähkinät. Laita vuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista.
Kiehtovinta muffinsseissa on koristelu. Yllätin itseni ja ostin kimaltavaa koristelugeeliä. Dr Eotkerilta, tottakai. En juuri perusta tuollaisista, mutta tiesin että Andi haltioituu bling-bling-koristelusta.
Niitä oli neljää väriä, kaikki yhtä kimaltavia. Ja helppokäyttöisiä, tulivat tosi hyvin tuubeista kun vähän puristi. Ennenkuin ehdin kissaa sanoa, Andi oli koristellut puolet muffinsseista.
MUTTA syöminen olikin toinen juttu. Älkää ymmärtäkö väärin, maku oli hyvä, mutta kun ne näyttivät niin...muovisilta. Ei Andikaan niitä syömään suostunut.

Lopulta mama otti ne kahtena aamuna aamupala-evääkseen autoon. Siellä kun on niin pimeä, ettei kimalletta näkynyt.

2 kommenttia:

  1. Meillä lapset on tottuneet koristelemaan pikeerillä joka menee just sinne kuin pitääkin eikä valu. Satiin tutulta lahjaksi näitä ja tietysti kokeiltiinkin. Muksuilla meni hermot kun kiiltävyys valui eikä koristelu ollut tarkkaa. Ja totta - aika muovinen näky.

    VastaaPoista
  2. Niimpä todellakin. Tällä kertaa todella pitää sanonta: vanhassa vara parempi....

    VastaaPoista