sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Karppaus-salaatti

Ihan vahingossa Mika tuli keksineeksi todella hyvän lisäkkeen, joka on ihan karppauksen sääntöjen mukainen. Kai. Ei sillä että me karpattaisiin. Mut hyvä se on. Silloin sitä voi varioida.


Variaatio

1 pkt ruusukaaleja, 1 pkt pitkiä pakastepapuja, 400 g possunfile-pihvejä, noin kourallinen paahdettuja cashew-pähkinöitä (voi paahtaa itse kuivalla, kuumalla pannulla) 1 rkl palmusokeria (jos karppaa todella, tota ei kannata laittaa), 3 rkl soijaa, 2 tl etikkaa, 2 pienittyä valkosipulinkynttä, 2 rkl öljyä.

Kuumenna öljy kasarissa, lisää soija, etikka, (sokeri), valkosipuli ja pähkinät. Anna keittyä kasaan hetken. Esikeitä pavut ja ruusukaali ja valuta. Paista possuihin pinta. Laita uunivuokaan ensin possufileet, sitten ruusukaali sekä pavut ja lopuksi  pähkinäseos ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ja tästä voi tehdä salaatin.


Pese ja revi haluamaasi salaattia pediksi. Keitä pari kananmunaa per henkilö. Kasaa suikaloitua possunfilettä, papu-ruusukaali-pähkinä-paistosta salaattipedin päälle. Lopuksi laita kananmunat.

Aika karppaajaa. Mut hyvää.

2 kommenttia:

  1. Tosiaan, vähän erilainen salaatti ja oikein terveellinenkin näin karpin silmin :)

    VastaaPoista
  2. Se on ihanaa, ja siitä tulee niin täyteen!

    VastaaPoista