Unkarilainen keittiö on niin helppo. Kaiken perusta on pilkottu, kattilassa kuullotettu sipuli.
Ja paprika, sekä jauheena että tahnana.
Eli unkarilainen paprikapata:
Kuullota 1 pilkottu sipuli öljyssä, lisää 2 rkl paprikajauhetta ja 6-8 kpl kuorittuja, pilkottuja perunoita ( tai mitä tahansa vihanneksia/juureksia/ kanaa), paista perunoita hetki kattilassa paprikajauheen kanssa, sitten kaada 1 l vettä päälle. Anna kiehahtaa, lisää paprikatahnaa tai tomaattipyrettä, suolaa ja pippuria maun mukaan. Jos tomaatteja löytyy kotoa, voi laittaa niitäkin. Sitten vain annat kypsyä. Nauti tuoreen leivän kanssa tai pelkästään.
Parasta arkiruokaa.
Ja seuraavana päivänä paistat 1 pkt jauhelihaa sipulin kera, laitat paprikapadan jämät, jauhelihan ja 2 tölkkiä huuhdeltuja ruskeita papuja uunivuokaan, maustat (Tapsan) luomuoreganolla, suolalla ja pippurilla ja laitat uuniin, noin 180 astetta ja puoli tuntia. Juustoa voi raastaa päälle. Tarjoa salaatin tai rucolan kera.
Voilá!Kahden päivän safkat hoidettu!
Moi. Tiedätkö saako tuota paprikatahnaa mistään pääkaupunkiseudulta? Tuli ostettua Budasta ja nyt on loppu :( Laitatko vastauksen vaikka suoraan petterip@elisanet.fi
VastaaPoistaT: Petteri P