keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Vielä se Ny... SHOPPING!!


Tällä reissulla olin päättänyt, että en juokse tavallisissa turisti-kaupoissa kun sen kaksi vuotta jo tein.

Nyt keskityn niihin kauppoihin, jotka oikeasti kiinnostavat. Oujes.

New York on täynnä kauppoja, joissa on vaatteita, sisustusta, ruokaa ja asusteita samassa paikassa. My kind of shops! Mä olen juuri niin sucker, että jos paitakasan vieressä on kivoja kulhoja, ostan nekin.

Siksi kumarsin Mekkani suuntaan ja ryntäsin Urban Outfitterssiin (mun kauppa oli 526 Avenue of the Americas, Union Squaren vieressä, mutta niitä on monia) . Kauppa jossa on KAIKKEA. Ihana.Toinen kauppa, jossa on vaatteita, kulhoja ja sälää on Antropologie, jonka huomasin Chelsea Marketissa. Ja siellä oli ale. Sydän. Mukaan lähti kulhoja, vaatteita ja sälää. Tietysti. Näette sitten alempana.

Koko Chelsea Market, josta jo kirjoitinkin ruoka-puolella, on täynnä ihanuuksia. Sieltä saa niin keittiötarvikkeita, kuin kirjoja kuin ruokaa sekä tuoreena että säilöttynä. Ja olutta ja teetä ja viiniä ja kahvia. KAIKKEA.

Lempikauppani siellä olivatkin Bowary Kitchen Supply, josta lähti mm veljenpoika Oliverille ajoneuvo-piparkakkumuotit ja mamalle purkinavaaja. Tai Chelsea Market Basket, josta ostin lisää Mash Brothers-suklaata, kokoontaitettavan kerroskakkutelineen ja kaneli-inkivääriteetä. Postman Bookista löysin Atille puusta tehdyn autopalapelin, olutkirjan, postikortteja, keittokirjan, vihkoja, lastenkirjoja ja muuta.


New York on myös täynnä vintageliikkeitä. Brooklynin Bedford Avenue on hyvä metsästysalue, mutta löytyi niitä tuolta Downtownistakin. En itse vaan ole tuntemattomien ihmisten käytettyjen vaatteiden fani, joten en vintage-kaupoissa käy. Hauskan näköinen kauppa kuitenkin.


New Yorkissa on koko ajan jotain, ja kun me siellä olimme, sattui niin, että nuoret suunnittelijat pitivät designtoria. Koruja ja vaatteita. Ja minä ostin.

Tuliaisia ostettiin Noalle Quiksilveristä, 519 Broadwaylta. Lisäksi kävin Time Squareilla MEGA isossa R´Toy-lelukaupassa, johon ei kannata mennä lasten kanssa. Ne tulee siellä hulluksi. Mekin meinattiin tulla, tosin eri syistä. Kamaa on vaan niin paljon. Barbie- ja prinsessa-asioita on melkein kokonainen kerron. HUH.

Ruokaa, mausteita ja olutta hamstrasin The Whole Food- ketjun paikasta (tämä oli 4 Union Square South, mutta näitäkin on ympäri kaupunkia). Kauppa on katsastamisen arvoinen ihan senkin takia, että kaiken esillelaitton on mahtavaa ja valikoima uskomaton. Pääasiassa lähiruokaa ja luomua. Nam. Täältä ostan AINA Old Bay-maustetta, joka on ihan parasta.
Sain Katrilta etukäteen vinkin ihan uskomattomasta keittiö-sälä-kaupasta, Fishs Eddystä. Juuri mun tyylinen kauppa löytyi joka 889 Broadwaysn ja 19th kulmasta, lähetä ravintola Barbouniaa. Olisin voinut ottaa koko kaupan kotiin, mutta tyydyin hieman vähempään.

Lisäksi kolusin Sohossa Jamin Puechin(14 Prince Street), Jerome Dreyfussin (473/475 Broome Street) ja Alexander Wangin (103 Grand Street) kaupat, kaikki kun ovat lempimerkkejäni. Törmäsin myös Barneyssiin ja Mulberryyn ja Patagonian kauppoihin (101 Wooster Street, Wooster Streetillä oli myös Adidaksen iso store, 136 nrossa) kauppohin. Sohossa tuntui olevan kaikki hip ja pop-kaupat juuri nyt. Suosittelen ehdottomasti shoppauksen ja katselun merkeissä.

West Village oli myös shoppauksen mekka. Sieltä löytyi mm. Marc Jacobs ja moniamonia muita. Olimme vaan vähän jo väsyneitä, sen tarkempi koluaminen onkin sitten ensi kerran hommia.Tältä ne Niken kaupan West Villagessa päin näyttää. Aika kiva.


No mitäs sitten ostin?


Kulhoja Antropologiesta, vihkoja Postman Bookista, kaneliteeta ja suklaata Chelsea Baskets Marketista, verigreippi-kynttilän Urban Oufitterssistä, sitruspusertimen, "lasku"lautasen ja Brooklyn-pyyhkeen Fishs Eddiestä.


Cooking With Beer Urban Outfittessistä, Garrett Oliverin "Kaikki Oluesta"-kirjan Postman Bookista ja Ferran Adrian kokkikirjan hotellilta.


Laitteen jolla saamme aikaan hyvinhyvin ohuita "kengännauha"-ranskalaisia.


Helinä-keiju paidan lelukaupasta.


Ihiksen kassin nuorten suunnittelijoiden torilta. Sanoma on hyvä.

Lisäksi ostin vielä paljon, paljon muuta....

I love NY.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti