sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Keskikesän reseptit ja uuden elämän lande


Jo ennen juhannusta varoittelin, että tänä vuonna kaikki on vähän erilaista kuin ennen. Mutta onneksi paikka on perinteinen Misun lande Hartolassa ja suunnitelmat olivat samat kuin aina. Olla vaan.








Meillä oli ihanaa.

Vaikka ilma ei niinkään suosinut, seura uusine miehineen ja eläimineen oli kivaa. Joten jussina suoitettiin perustekemiset, syötiin, juotiin ja hengailtiin. Sekä katsottiin fudista. Tietysti.


Aina hyvä ja helppo avokadosalaatti syötiin tänä vuonna makkaroiden kera.

Avokadosalaatti

2 avokadoa kuutioina, 4 tomaattia kuutioina, 1 kurkku kuutioina.

Kastike: 1 dl öljyä, 1/2 sitruunan mehu, 3 rkl hunajaa, mitä tahansa tuoreyrttiä ja mustapippuria.

Lisäksi jos haluat: fetaa murusteltuna

Sekoita kastike. Sekoita isossa kulhossa kasvikset. Laita kastike päälle ja sekoita taas. Laita kylmään. Murustele feta päälle, jos haluat.

Vinkki: Säilyy hyvin seuraavaan päivään!






Kävimme myös juhannusvierailulla Vääksyssä. Ennen vanhaan tapasimme aina veljeni Sysmän tanssilavalla, koska veljeni kaverilla oli mökki Sysmässä. Usein ajauduimme joko sinne tai Misun landelle jatkoille.

Nyt tapaamme veljeni jussina aina vuorovuosina joko Misun landella Hartolassa tai Vääksyssä veljeni vaimon perheen mökillä. Eli perinne elää, on vain vähän muuttunut. Emmekä mekään ole olleet enää vuosiin tanssilavalla vierailleet.





Veljeni vaimon veli (hih) Ville leipoo harrastuksenaan kakkuja. En ole kermakakkujen ystävä muuten, mutta Villen kakut ovat suosikkejani. Kauniilta päältä ja juuri parhaita syödä. Otin kolme palaa.



Saimme Sannan ja Paten loimulohtakin. On ihanaa kun kokkaus tapahtuu vuoroittain :)



Rapapperipiiras oli myös Paten tekosia. Ohje löytyy täältä. 




Pidimme Nellan kanssa karkkia- ja kaljaa-tastingin kahden gose-oluen kera. Tulokset kertovat seuraavaa: Vasurissa Kanavan Panimon Vadelmagose, joka on hedelmäisen hapan ja marjainen. Meni tosi hyvin superkirpeän karkin ja salmiakin kanssa. Maistilan ja Hiisin collabo Raspero vadelma-kvittengose sopi taas suolaisuutensa ja happamuutensa takia erinomaisesti makeiden hedelmäkarkkien ja makean lakukarkin kanssa.  Lisää tästä voi sitten lukea Viinilehdestä, kirjoittelin sinne aiheesta.





Toin Normandiasta vielä keväällä erilaisia siidereitä, tässä puolimakea, ihanan omenainen siideri. Meni muuten suolaisten makkaroiden, uusien perunoiden ja tomaattidipin kanssa aivan törkeän hyvin.


Esikoiseni, tuo juhannuslapsi täyttää aina vuosia juuri jussina. Joka vuosi juhlimme sitä. Tänä vuonna vuosia kertyi jo kymmenen.

Yleensä teen myös saman kakun. Suklaakakun jota kaikki rakastavat. Ohje löytyy täältä, se on helppo ja sitä voi varioida miten vaan. Myös koristeiden osalta. Tänä vuonna päällä ole mustikoita ja irtokarkkeja, syntymäpäiväsankarin toiveen mukaan.



Oi, ihana juhannus. Kiitos taas Misun lande.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti