tiistai 5. syyskuuta 2017

Rapujuhlat akvaviitilla

Rakastan rapujuhlia. Laulua, rapuja ja snapsia. En juo tiukkaa viinaa yleensä, paitsi ravuille laulaessa.

Tällä kertaa pääsin juhlimaan rapuja akvaviitin kanssa. Tämä on enemmän ruotsalainen tapa, olen oppinut sen jo kauan sitten. Entisen pitkäaikaisen poikaystäväni äidin mies oli ruotsalainen, ja juhlimme aina rapuja näin akvaviitin kera. Ja miksikäs ei, akvaviitin mausteinen maku sopii erinomaisesti ravuille, kannattaa kokeilla joskus sen perinteisen kossun sijaan.

Muuten, ruotsalaiset myös syövät juustoa rapujen kanssa. Se on aika hassua.


Juhlimme Sirpalesaaren HSS Paviljongissa, paikassa jota katselen usein, mutta olen luullut että se on vain tilauskäytössä. Mutta ehei, nykyään sinne pääsee kuka vaan syömään ja nauttimaan merinäköalasta. Ihana. Ja palvelu on todella erinomaista.


Alkujuomaksi akvaviittia. Tonicilla, appelsiininkuorella ja kardemummalla.Ravut olivat erinomaisia ja niin oli seurakin. Juomina rapujen kanssa oli kovasti tillinen Alborgin akvavit ja Aalborgin Jubileum Akvavit, joka oli täydellisyyttä rapujen kera.Laulettiin helangår ja niin monta muutakin laulua, naurettiin, syötiin miljoona rapua, ja pidettiin hauskaa.

Siitä sitten vielä kolmen ruokalajin illallinen akvaviitilla ja laivalla kotiin. Hyvä ilta.

Kiitos Aalborg!

2 kommenttia:

  1. Meillä on tapana ostaa laivalta pikkupulloja vodkaa ja akvaviittia. Rapujen lisäksi ei juuri muita pöytäkoristeita tarvita kuin astiallinen pikkupulloja jäissä.

    VastaaPoista
  2. Akvaviitti on kyllä parempaa rapujen kanssa kun kossu. Ukrainalainen Birth koivunmahla vodka on myös ihan huippu snapsiksi.

    VastaaPoista