perjantai 15. syyskuuta 2017

Omilla hoodeilla - Levain Helsinki


Asun Punavuoren meren päässä Munkkisaaressa (hih, asuntoilmoituksessa se on Meri-Punavuori tai Etelä-Punavuori), ja nostan hattuani kaikille kivoille ravintoloille, joka ovat viiden minuutin päässä kotoa. Koska silloin niihin on helppo pistäytyä ja mennä skidienkin kanssa. 

Levain Helsinki on ihan lähellä, ja käyn siellä yleensä aamuisin. Se onkin tullut tunnetuksi ehkä enemmän leipomona ja aamu- ja lounasmestana, mutta on kyllä erinomainen iltaravintolanakin.Kävin kutsuttuna illallisella hyvässä seurassa. Alkuun giniä, seljankukkaa ja tonicia, päälle vähän viiniä. Ei voi vastustaa. 


Levain Helsingin ehkä kuuluisin(tai ainakin Instagramissa kuvatuin) syötävä on egg sandwich, mutta nyt kun pääsin itse maistamaan juusto&kinkku-sänyä nimeltään Monte Rosso, niin tykkäsin siitä vielä enemmän. 


Lambrusco-viini on aina ollut minusta aliarvostettua niiden halpojen ysikymmenluvun mehujen takia ja olin onneni kukkuloilla, kun sain ruuan kanssa hyvää, poreilevaa lambruscoa. Tätä saa pulloittain paikan päältä, houkuttaa kyllä mennä tuhoamaan pullo sitä ennen kuin viinilista vaihtuu.... 


Vaikka yleensä välimerityylisen ruuan kanssa yhdistetään viiniä, niin Levainin laajan leikkele-, juusto- ja tahnavalikoiman kanssa meni todella hyvin Stadin Panimon Red Wheat Ale, kevyt, hieman makea ja sitrusmaisesti humaloitu, helpostijuotava olut. Kandee kokeilla. 


Jälkkäriksi vegaanijuustokakku. Mukava, mutta täytyy kyllä todeta, että minä syön aina Levainissa paikan erikoisuuden, portugalialaisen pasteis de natan. Onneksi paikan väki oli pakannut sen mukaan kotiin.

Kiitos Levain Helsinki. Menen toisenkin kerran. (Itse asiassa noin tunnin päästä :) )


2 kommenttia:

  1. Levainin leipä on niin hyvää! Tykkäsin kovasti myös heidän lounaastaan. Kiva paikka, jossa olis hauska poiketa ilta-aikaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä! Itsekin oli nyt ekaa kertaa illalla.

      Poista