sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Burgeri kimchillä ja olut vehnällä


Uusi olut ja ruoka-yhdistelmä on syntynyt. Gastropub Stone´s:n Kimchi burgeri ja siihen suunniteltu olut.


Kimchiburgeri on hampurilainen joka on vähän haastavampi yhdistää oluen kanssa. Iso pihvi, happaman kirpeää kimchiä, seesaminsiemeniä, makeantulinen kastike, salaatit ja tomaatit ja majoneesia. Näistä mauista lähdettiin kehittämään burgerille bisseä yhdessä Stone´s:n kanta-asiakkaiden ja Nokian Panimon kanssa.

Oluen tuli olla hieman makea, että se sopii suolaisiin makuihin, ei liian humaloitu, että käy tulisille aromeille ja helpostijuotava, että sitä voi ottaa toisenkin. Tuloksena syntyi OrientAle, jota oluen suunnittelijat kävivät yhdessä tekemässäkin Nokian Panimolla panimomestari Riitta Sulkaman kanssa.

Maistoin itse viikolla sekä oluen erikseen että tietysti hampurilaisen kanssa. Oluen väri on punerva, maku on hieman vehnäinen, karamellinpaahteinen ja suutuntuma kevyt. Hampurilaisen kirpeäntulisia makuja olut täydensi kivasti ja sitä jaksaa juoda toisenkin tuopin  Käy vaikka kokeilemassa! 

Tämä kirjoitus on osa sarjaa, joka tehdään yhteistyössä Gastropub Stone´s:n kanssa. Sarjassa seurataan kimchiburgerille räätälöidyn oluen koko syntyprosessia alusta loppuun asti. Seuraavaksi sarjassa käsitellään kimchiburgeria ja sille suunnitellun oluen kehityksen loppuhuipennusta. Lue edellinen osa täältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti