maanantai 21. maaliskuuta 2016
Pääsiäisen unkarilainen rahkaherkku ja muita unkarilaisuuksia
Unkarilainen pääsiäinen on hieman erilainen kuin suomalainen. Ensinnäkin, tietysti, kun Unkari on katolinen maa, ennen pääsiäistä oleva paasto on siellä suuremmassa roolissa, ja meillä pienenä ei syöty lihaa kotona paaston aikana. Olen itsekin yrittänyt tätä tehdä meillä Munkkisaaressa, mutta en aina muista ja lipsun päätöksestä.
Sellainen unkarilainen herkku, mitä meillä on ollut aina on rahkapiirakka. Pienenä tämä oli veljeni herkkua, mutta olen sille nyt itsekin lämmennyt.
Resepti on vanha tuttu ja löytyy blogista. (klik) Muita meidän unkarilaisen perheemme pääsiäisruokia löytyy myös blogin arkistoista, vaikka tästä. (klik).
Nyt on hyvää aikaa valmistautua pääsiäisen herkutteluun. Meille on tulossa ystäväni Harri ja kuumeisesti meitimme jo juhlamenuta....
Tunnisteet:
juhlat,
leivonnaiset,
ruoka,
unkari,
unkarilainen keittiö
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pitääpä kokeilla joskus tätä, voisi olla hyvää :)
VastaaPoistaEnpä tiedä miten satuin juuri tämän reseptin löytämään internetin syövereistä, mutta hyvä että löysin! Tein ja tykkäsin. Kerrankin rahkapiirakka, jossa oli enemmän täytettä ja vähemmän piirakkaa! Mukavan sitruunainen myös. Kiitos!
VastaaPoistaKiva että maistui!
VastaaPoista