keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Tomaatti Tarte Tatin - parasta juuri nyt


Unkarilainen isoisäni rakasti jo ranskalaista Tarte Tatinia, ja meilläkin sitä on tehty pienestä asti. Tosin unkarilainen versio on vähän eri kuin ranskalainen, katso vaikka (klik).

Nyt olen löytänyt klassikkoherkun suolaisen version. Ja se on hyvää. Tomaatti Tarte Tatin.





Resepti on aivan ihanan Tarte Tatin - Suuri Ranskalainen Keittokirja tuotoksia.  Tein sen samalla kun kirjoitin kirjasta arvostelun lehteen. Aivan ihana resepti. Ja kirja. Reseptiä en tässä julkaise, teidän tätyy ostaa kirja. Mutta se kannattaa.




Teoksen on kirjoittanut puoliksi ranskalainen Prisca Leclere, joka samalla kun jakaa todella herkullisia ranskalaisia reseptejään, muistelee omaa lapsuuttaan ja ranskalaisia juuriaan. Pystyn kyllä samaistumaan.  Tästä kirjasta löytyy sekä makeaa että suolaista, juhla- ja arkiruokia sekä helppoa ja vaikeaa laitettsvaa. Voita ja sokeria ei säästellä, joten laihduttajan käsikirja se ei ole. Hyvä niin.

Kaiken muun päälle kirja on niin kaunis että sitä on ilo selata.

3 kommenttia:

  1. Tuo on tosiaan upea kirja. Se, että kuvataan muutakin kuin ruokaa, nostattaa tunnelmaa vielä lisää.

    VastaaPoista
  2. Hyvän näköinen tarte-tatin. Onkohan resepti samantapainen kuin tomaatti-tarte-tatin resepti, joka löytyy osoitteessa kotikokki.net?

    VastaaPoista
  3. Jaa-a. En tiedä. Tämä on ainakin ihanaa!

    VastaaPoista