sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Papua ruokaan ja ranteeseen


Meillä pavut, kikherneet ja linssit kuuluvat viikottaiseen ruokavalioon. Skidit tykkää ja me myös. Yleensä teen niitä jauhelihan kanssa,  muhennoksena,  unkarilaisittain, lähi-Idän tyyliinkreikkalaisittain tai meksikolaisittain, mutta välillä sitä kaipaa vaihtelua.

Uusia, hauskoja reseptejä löytyi Vappu Pimiän toisesta keittokirjasta Vapun Reseptikirja 2.




Kikherne-tonnikalapihvit, paistettuja belugalinssejä tomaateilla ja yrteillä sekä jugurttikastiketta.

Nyt on terveellistä ja hyvää. Näitä voi tehdä erikseen ja yhdessä. En taaskaan jaa reseptiä, koska kirjan ostaminen kannattaa,




Minulla on molemmat Vapun reseptikirjat ja tykkään. Molemmissa on helppoja, hauskoja reseptejä, joiden raaka-aineet löytyy ihan peruskaupasta ja jotka ovat aika helppoja valmistaa. Lapsiperheruokaa siis. Lisäksi tässä toisessa kirjassa on muutama tosi hyvä oivallus kuten maidoton ja sokeriton banaanipehmis sekä ihana kardedummamustikkakakku.

Kirja on kaikin puolin kiva ja on ansainnut paikkansa keittiössämme. Hyvä Vappu!

Kirjasta kiitos Ullis ja Heli.

2 kommenttia:

  1. Nomnom! Kuulostaa hyvältä ja selkeältä! Ja herkullinen kuva :) Pihveissä on ilmeisesti siis purkki tonnikalaa?

    annekatariina.com

    VastaaPoista
  2. Joo, ja kikiherneitä ja mausteita. Nam.

    VastaaPoista