tiistai 26. elokuuta 2014

Gluteiiniton lasagne


Keväästä lähtien olen enemmän tai vähemmän noudattanut GI-ruokavaliota(ja laihtunut noin viisi kiloa helposti). No, Unkarissa landella en kyllä, unkarilainen leipä on NIIN hyvää.

Mutta nyt on lomat loppu ja paluu taas takaisin GI-ruokavalion ihmeelliseen maailmaan.

Siitä osoituksena tämä munakoiso-lasagne.




Kaksi kastikevaihtoehtoa, molemmilla onnistuu:

Tytin jauhelihalasagne
Syksyinen metsäsienikastike

Lisäksi 2 isoa munakoiso, jos teet vain munakoisosta. Itse teen lasagnen perheelle pastasta ja itselleni munakoisosta, jolloin varaan sekä lasagnelevyjä että 1 kpl munakoison. Lisäksi parmesania tai muuta juustoa. 

Siivuta leiveiksi, ohuiksi siivuiksi munakoiso. Suolaa se ja anna olla, eli itketä munakoiso.

Kun kastike on valmis lado munakoisoviipaleet lasagnelevyjen tavoin. Juustoa päälle ja uuniin noin 40 minuutiksi.

Hyvää. Vielä parempaa lämmitettynä.

2 kommenttia:

  1. Nam! Samankaltainen parmesaani-munakoisovuoka on yksi omista lempiruoistani. :)

    http://ssiiri.wordpress.com/2013/11/09/melanzane-alla-parmigiana-parmesaani-munakoisovuoka/

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa niin hyvältä! Menee kyllä kokeiluun.

    VastaaPoista